سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنچه از دنیا نزد تو آید بستان و از آنچه به تو پشت کند روى بگردان ، و اگر چنین نتوانى بارى جستن را از حد در نگذرانى . [نهج البلاغه]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

ابتدا به کنش واکنش شاگرد ومعلم(پدر ومادر) درنمونه های زیر می پردازیم:


معلم: درحال سرزنش کردن«باز هم که مدادت را فراموش کرده ای حالا باچه می خواهی بنویسی/کل کلاس معطل تو شده اند.»


شاگرد:«هر گز کاری رادرست انجام نمی دهم.»یا«معلمم خیلی بداخلاق وپست است»


معلم: درحال دشنام«حتما خیلی احمق وکدنی که گزارش کارت رابه من می دهی ولی حتی به خودت زحمت نداده ای نامت راروی آن بنویسی.»


 


 



ادامه مطلب...


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 12:18 عصر     |     () نظر


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 12:18 عصر     |     () نظر

چرا نباید به بچه ها بگوئیم « تو بهترین انشاء کلاس را می نویسی» یا«تو همیشه بهترین نمره ریاضی را می آوری» یا«توبااخلاق ترین دانش آموز کلاسی»؟!!!


انگشت گذاشتن برروی اینکه چه کسی «بهترین» یا«سریع ترین» ویا«بااستعدادترین » است همیشه دوجنبه دارد؛ بقیه ی شاگردان به آسانی دلسرد وناامید می شوند وعده ای هم دست از تلاش می کشند وستاره ی کلاس نه تنها باید تمام نیروی خود راصرف اهداف شخصی کند،بلکه برای ستاره ماندن نیز باید بکوشد وموفقیت همیشگی او به ادامه ی قصور وناتوانی همکلاسی های اوبستگی دارد. پس چند نتیجه کلی می گیریم؛


1-       شاگرد ما وابسته به تشویق ما می شود یعنی «توبهترینی»یا...


 


 



ادامه مطلب...


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 12:18 عصر     |     () نظر

آبان ماه سال 88 بر آن شدم تا گزارش های دانش آموزان را بجای نمره یا عالی است و... شرح وتوصیف نمایم.


اولین گزارش به گونه ای خوشایندبودکه غافلگیرم شدم وبجای اینکه زیر ورقه بنویسم «خیلی خوب» است نوشتم:«از خواندن آن لذت بردم.مثال ها وموضوع بسیار زنده وجملات آنچنان روان است که نشان می دهد آزمایش هایی که انجام داده ای تا چه حد در نتیجه وتفسیر تو اثر مثبت گذاشته است» دومین گزارش علوم را بررسی نمودم وزیر آن نوشتم« موضوع آزمایش خوبی انتخاب کرده ای وتوانسته ای با شرحی خوب همراه شکل هر شاگردی رابه خواندن واجرای آزمایش خود دعوت کنی »


گزارش بعدی را خواندم این گزارش علی لکبر بود که همیشه از خود کم می گذاشت گزارش او به زور به نصف صفحه می رسید ومشخص بود که با عجله این کار را انجام داده است با خودکار قرمز زیر آن نوشتم« کم نوشته ای.نشانی ندارد.تاریخ آن چه شد؟ غلط املایی دارد.شکل آزمایش نیست.»


 


 


ادامه مطلب...


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 12:18 عصر     |     () نظر

 

 

 

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 10:52 صبح     |     () نظر

 

 

 

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 10:52 صبح     |     () نظر

نویسنده و شاعر و ادیب مسیحی به نام «سلیمان کتانی»


 


در پایان کتابش می‏گوید: «فاطمه، ای دخت مصطفی! ای روشن‏ترین چهره‏ای که زمین را بر روی دو کتف خود بلند کرد، تو جز دو نوبت برای زمین لبخند نزدی: یک بار در سیمای پدر، آن دم که در بستر آرمیده بود و تو را مژده‏ی قرب وصل می‏داد لبخند زدی. و لبخندی دیگر، بدان هنگام گرداگرد لبان تو می‏گردید که جان بر لب داشتی و واپسین دم خویش را فروفرستادی... تو همیشه با محبت زیست کردی، تو با پاکی و پاکدامنی زیستی، برای پاکیزه‏ترین مادری که دو ریحانه زادی و پروردی و بر قامت آن دو جامه‏ای از خز بخشندگی پوشاندی... تو زمین را همراه با لبخندی استهزاآمیز رها کردی و به ابدیت پیوستی، ای دختر پیامبر! ای همسر علی! ای مادر حسن و حسین، و ای بزرگ بانوی بانوان همه جهانها و اعصار[1]


 


 


ادامه مطلب...


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 10:46 صبح     |     () نظر

زندگی‌نامه حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدعلی خامنه‌ای


 


زندگینامه


 


رهبر عالیقدر حضرت آیت الله سید علی خامنه ای فرزند مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید جواد حسینی خامنه‌ای، در 1318 شمسی برابر 1358 قمری در مشهد مقدس چشم به دنیا گشود. ایشان دومین پسر خانواده هستند. زندگی سید جواد خامنه ای مانند بیشتر روحانیون و مدرسّان علوم دینی، بسیار ساده بود. همسر و فرزندانش نیز معنای عمیق قناعت و ساده زیستی را از او یاد گرفته بودند و با آن خو داشتند.
رهبر بزرگوار در ضمن بیان نخستین خاطره های زندگی خود از وضع و حال زندگی خانواده شان چنین می‌گویند:
«پدرم روحانی معروفی بود، امّا خیلی پارسا و گوشه گیر... زندگی ما به سختی می گذشت. من یادم هست شب هایی اتفاق می افتاد که در منزل ما شام نبود! مادرم با زحمت برای ما شام تهیّه می کرد و... آن شام هم نان و کشمش بود.»
امّا خانه ای را که خانواده سیّد جواد در آن زندگی می کردند، رهبر انقلاب چنین توصیف می کنند:
«منزل پدری من که در آن متولد شده ام، تا چهارـ پنج سالگی من، یک خانه 60 ـ 70 متری در محّله فقیر نشین مشهد بود که فقط یک اتاق داشت و یک زیر زمین تاریک و خفه ای! هنگامی که برای پدرم میهمان می آمد (و معمولاً پدر بنا بر این که روحانی و محل مراجعه مردم بود، میهمان داشت) همه ما باید به زیر زمین می رفتیم تا مهمان برود. بعد عدّه ای که به پدر ارادتی داشتند، زمین کوچکی را کنار این منزل خریده به آن اضافه کردند و ما دارای سه اتاق شدیم.»
رهبرانقلاب از دوران کودکی در خانواده ای فقیر امّا روحانی و روحانی پرور و پاک و صمیمی، اینگونه پرورش یافت و از چهار سالگی به همراه برادر بزرگش سید محمد به مکتب سپرده شد تا الفبا و قرآن را یاد بگیرند. سپس، دو برادر را در مدرسه تازه تأسیس اسلامی «دارالتعّلیم دیانتی» ثبت نام کردند و این دو دوران تحصیل ابتدایی را در آن مدرسه گذراندند.

 


 


 


ادامه مطلب...


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/17:: 10:46 صبح     |     () نظر

کلاس درس نوعی اجتماع کوچک به شمار می آیدکه نیاز به اجرای قوانین ومقررات می باشد.این تئوری بر ای آموزگارنی که از دست بچه ها به ستوه آمده اند را از یک نگاه تازه ای تبیین می کند وآنها را ازاداره راحت کلاسفاطمینان می بخشد.

   از نظر تئوری هوش های چند گانه صرفا استفاده از کلمه ها برای آرام کردن کلاس -روش زبانی- کمترین تاثیر را درمعطوف ساختن توجه دانش آموزان خواهد داشت زیرا درخواست ها یا دستورهای زبانی معلمان اغلب در سخنان وبیانات زبانی دانش آموزان ناپدید می شود وموجب می گردد تاآنان صدای معلم را ازمیان صدا های اطراف خود تشخیص ندهند وهمین علت عدم توجه آنان به گفته های معلم است این امر در مورد دانش اموزان (کم توجه) (ناسازگار) (درس نخوان) بیشتر است.

مربی مهد کودکی که برای ساکت کردن کودکانف به نواختن موسیقی ( باضبط صوت) می پردازد(هوش موسیقیایی)؛ اموزگار کلاس چهارمی که برای جلب توجه دانش آموزان به خاموش وروشن کردن چراغ اقدام می کند(هوش مکانی) وآموزگار دبیرستانی که از سکوت برای یادآوری وظایف دانش آموزان استفاده می کند(هوش درون فردی) همگی برلزوم به کارگیری روش های غیر زبانی واستفاده از روش هفت هوش جهت معطوف ساختن توجه دانش آموزان تاکید دارند.به شیوه های دیگری برای جلب توجه دانش آموزان درکلاس درس اشاره می کنیم:

  ü شیوه زبانی: روی تخته بنویسید: " لطفا ساکت"  

  ü شیوه موسیقیایی: یک عبارت ریتمیک راهمراه با دست زدن بیان کنید واز دانش آموزان بخواهید تاآن راتکرار کنند.

ü شیوه حر کتی –جسمانی: انگشت اشاره خود را به علامت سکوت روی لب ها بگذارید ودست دیگرتان را بالا ببرید.واز دانش آموزان بخواهید تا حالات شما راانعکاس دهند.

  ü شیوه مکانی: تصویری از یک کلاس مرتب وآرام را روی تخته قرار دهید وباچوب به آن اشاره کنید.

  ü شیوه منطقی- ریاضی: با استفاده از یک ساعت   مقدار زمان تلف شده را روی تخته بنویسید. دانش آموزان را مطلع سازید که عدد نوشته شده روی تخته از ساعت کم شده است واز زنگ تفریح یا جلسه بعد باید جبران شود.

 ü شیوه میان فردی: درگوش یکی از دانش آموزان اهسته بگوئید:(اکنون وقت شروع درس است.آن را به دیگران هم بگو.) وآن گاه منتظر بمانید تا این گفته معلم به کل کلاس ابلاغ شود.

ü شیوه درون فردی: شروع به تدریس کنید وبگذارید دانش آموزان خود رفتار خویش راکنترل کنند.

ü شیوه طبیعت گرایانه: صدای سوت گوش خراش یک پرنده( یاکمی بهتر) یا یکی از حیوانات را پخش کنید

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/15:: 6:36 عصر     |     () نظر

استرالیا

در استرالیا آموزش برای کودکان گروه سنی 6 تا 15 سال ( در ایالت تاسمانیا تا 16 سال) اجـباری است و کلیه کودکان این گروه سنی در مدرسه حضور دارند . اکثر بچه ها ، دوره دبستان را در 5 سالـــگی آغاز می کـــنند . اکثر بچع عای 4 ساله نیز در کودکستانهایی که با حمایت مالی دولت ایجاد می شود بصورت پاره وقت ، حضور می یابند . بسیاری از کودکان 3 ساله در مراکز آموزشی قبل ازدبستان ثبت نام می شوند . اما هزینه تحصیل آنها تماما توسط خانواده ها تأمین می شود .

طول دوره ابتدایی در ایالات مختلف متفاوت است و ممکن است 6 یا 7 سال باشد . د رسال 1993 حدود 25 درصد دانش آموزان دوره ابتدایی در مدارس خصوصی تحصیل می کردند . تمام مدارس دولتی و اکثر مدارس خصوصـــی بصورت مـختلط اداره می شوند . دانش آموزان دوره ابتدایی روزانه 5 ساعت و در سال حدود 200 روز تحـــصیل می کنند . طول دوره متوسطه در ایالات مختلف متفاوت و 5 با 6 سال می باشد . دانش آموزان معمولا دوره متوسطه را از سن 12 سالگی آغاز می کـنند . بر اساس آمار 1993، 77 درصد دانش آموزانی که دوره متوسطه را آغاز می کنند می توانند به پایه آخر متوسطه برســند . تقریبا تمام مدارس متوسطه دولتی بصورت مختلط می باشند ،‌اما اکثر مدارس خصوصی بصورت مــجزا می باشند . حدود 30 درصد دانش آموزان متوسطه در مدارس خصوصی تحصیل می کنند . دانش آموزان دوره متـوسطه روزانه حدود 5/5 ساعت و در سال حدود 200 روز تحصیل می کنند .

امتحانات و شرایط ارتقاء به کلاس بالاتر

در اکثر مدارس استرالیا، ‌ارتقاء‌ به کلاس بالاتر معمولا بصورت اتوماتیک و بر اساس سن صورت می گیرد . اولین گـواهینامه رسمی معمولا در کلاس دهم بر اساس امتحان داخلی مدرسه داده می شود . در همه ایالات به دانش آموزانی که پـــایه دوازدهم را با موفقیت سپری کنند ،‌ گواهینامه اعطاء می شود . در اکثر ایالات امتحانات پایه دورزدهم بصورت داخلی نیــست . اما دردو ایالت هیچگونه امتحان نهایی وجود ندارد و کلیه امتحانات بصورت داخلی و توسط مدرسه انجام می شود .


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/15:: 2:29 عصر     |     () نظر
<   <<   26   27   28   29   30   >>   >