در شماره قبل ویژگیها و شرایط استاد نمونه را مطرح کردیم. در این شماره ویژگیهای دانش آموز نمونه را میخوانیم. دانش آموز نمونه کسی است که با دقت مطالب را یاد بگیرد و حرمت معلم را حفظ کند و نکات زیر را که در احادیث بدانها اشاره شده، رعایت کند. شخصی نزد رسول خدا صلیاللهعلیهوآله آمد و عرض کرد: علم چه حقی دارد؟ ما حقّ العلم؟ آن حضرت فرمود: 1. سکوت و توجه داشتن: ألانصات له. 2. خوب به درس گوش کند: ألاستماع له2. 3. دانش را خوب به دل بسپارد و کاملاً آن را فرا بگیرد: الحفظ له. 4. به علمی که آموخت، عمل کند: العمل به. 5. علمی را که آموخته به دیگران هم بیاموزد: نشره1. 6. استاد را تکریم و احترام نماید. امام سجاد علیهالسلام فرمود: التعظیم له. 7. حرمت کلاس درس را نگه دارد: و التوفیر لمجلسه. 8. در کلاس رو به استاد بنشیند و خوب گوش دهد: حسن الاستماع إلیه و الإقبال علیه. 9. صدایش را از صدای استاد بلندتر نکند و داد نزند: لاترفع علیه صوتک. 10. در سخن گفتن بر استاد پیشی نگیرد: لاتجیب احداً یسئله عن شئ. 11. در کلاس با کسی حرف نزند: و لاتحدث فی مجلسه أحداً. 12. نزد استاد از کسی بدگویی نکند: ولاتغتاب عنده احداً . 13. اگر کسی از استاد بدگویی کرد، از استاد دفاع کند: و أن تدفع عنه إذا ذکر عندک بسوء. 14. ایرادها و اشکالهای معلم را بپوشاند: و تستر عیوبه (آبروداری کند). 15. صفات خوب معلم را برای دیگران بیان کند: و تظهر مناقبه. 16. با دشمنان معلم دوست نشود و با دوستانش دشمنی نکند: و لاتجالس له عدوّاً ... . 17. در حضور معلم با کسی در گوشی حرف نزند(پچپچ نکند): ولا تسار فی مجلسه. 18. در برابر معلم و استاد کاملاً کوچک و متواضع باشد. 19. در برابر معلم با دست به کسی اشاره نکند: و لاتشیر عنده بیدک2. 20. بر خلاف نظر استاد از کسی مطلبی نقل نکند. 21. اگر کلاس طولانی شد، اظهار خستگی نکند. 22. خدمتگزار استاد باشد: إذا رایت عالماً فکن له خادماً. 23. به علم و کتاب درس احترام بگذارد: من وقر عالماً فقد وقر ربّه3. 24. دانش و معلومات خود را زیاد نداند: و لایستکثر ما علم4. 25. درسها را زیاد تکرار کند تا از یاد نبرد: لافقه لمن لا یدیم الدرس5. 26. برای یادگیری وقت کافی بگذارد. حضرت خضر به حضرت موسی علیهالسلام فرمود: تفرغ للعلم إن کنت تریده فإنّما العلم لمن تفرغ له6؛ اگر طالب علم هستی برای یادگیری آن وقت بگذار. 27. از کتابها حفاظت کند و به کتاب احترام بگذارد. 28. در کلاس درس با وضو و طهارت باشد. 29. قصدش از یادگیری عالم شدن و خدمت کردن باشد و نه شغلی دست و پا کردن. 30. و بالاخره انگیزه او برای آموختن، ارزش علم باشد و نه مدرک و فخر و مباهات کردن. اگر دانشآموزی امتیازات فوق را کسب کرد، او دانشآموزی موفق و نمونه است که ایندهای روشن در پیش روی او است. |
کلمات کلیدی:
با شرکت در این آزمون و انتخاب یکی از 9 شکل، می توانید شخصیت خود را بیشتر بشناسید.
مشاهده آزمون و نتایج به انگلیسی http://www.personalityquiz.net/shapes/ullazang.htm
مشاهده آزمون و نتایج به فارسی http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=14213
با آرزوی موفقیت
|
کلمات کلیدی:
تکالیف مدرسه
انجام یا عدم انجام تکالیف، مقوله ای است که مربوط به خود بچه ها می شود. زیرا این قلم آنهاست که باید روی کاغذ حرکت کند، ذهن و اندیشه ی آنهاست که باید بسط و گسترش یابد، و در نهایت کارنامه ی آنهاست که به خانه آورده می شود.
بسیاری از والدین خود را،درگیر مقوله ی تکالیف فرزندان شان می کنند،و در واقع در دام می افتند، به نحوی که انجام تکالیف مدرسه ی بچّه ها مشکل والدین می شود.آنها مرتب به بچّه ها اولتیماتوم می دهند،و خط و نشان می شکند.حتّی اجازه ی بیرون رفتن،بازی کردن و تماشای تلویزیون را تنها مشروط و منوط به انجام تمام و کمال تکالیف می کنند.آنها،بچّه ها را تهدید می کنند،جیغ می کشند و فریاد می زنند،و در نهایت اگر تکالیف انجام نشود، و نمرات هم خوب نباشد،خسته می شوند و دست از داد و بیداد برمی دارند.
مسئولیت ما،به عنوان پدر و مادر،فراهم کردن فرصت هایی برای فرزندان است،تا بتوانند در سایه ی این فرصت ها،تکالیف خود را انجام دهند.این فرصت از نظر زمانی می تواند نیم ساعت،یک ساعت و یا حتّی یک ساعت و نیم باشد.در این مدّت فرزندان ما،باید پشت میز با کتاب های درسی خود،که در نزدیکی و دسترس شان قرار دارد،بنشینند.ارائه ی این فرصت وظیفه ی ماست.ضمن آن که ما فرصت انتخاب مکان را نیز می دهیم،تا آنها جای خود را انتخاب کنند.(اتاق نشیمن، آشپزخانه،یا اتاق خودشان)و در آخر،حتّی به آنها فرصت انتخاب خواندن یا نخواندن درس شان را نیز می دهیم.
بعد از تمام این کارها،دو راه برای درس حاضر کردن وجود دارد.اوّل این که،آنها می توانند ضمن انجام تکالیف درس خود را حاضر کنند(یعنی خواندن و نوشتن)، و یا می توانند تکالیف شان را به صورت ذهنی انجام دهند،و با همین روش درس خود را حاضر کنند.(خواندن)با هر دو روش آنها درس حاضر خواهند کرد-اگر چه یادگیری درس ها سخت و مشکل خواهد بود.
معلّم های مدرسه که خود به آموزش پیامدها به کودک کمک می کنند،شاید با راه دوّم درس حاضر کردن موافق نباشند و آن را نپذیرند.
به مثال زیر توجّه کنید،راشل در حلّ مشکل انجام تکالیف پسرش سین،دست به اقدام مهمّی می زند،که در زیر می آید:
ـ راشل:«بسیار خب،سین.حالا وقت انجام تکالیف ات است.ما برای تو،این ساعت را،زمان انجام تکالیف ات را در نظر گرفته ایم.حالا آماده ای؟»
ـ سین:«آه.مامان،حالا باید حتماً تکالیف ام را انجام دهم؟»
ـ راشل:«خب...تو می توانی با انجام تکالیف ات درس ات را حاضر کنی،یا این که می توانی تکالیف ات را ذهنی انجام بدهی و درس ات را یاد بگیری.حالا امشب کدام یک از این دو راه را انتخاب می کنی؟»
ـ سین:«من می خواهم تکالیف ام را ذهنی انجام بدهم و درس ام را حاضر کنم.»
ـ راشل:«بسیار خب،پسرم.تو می توانی،این روش را برای درس حاضر
کردن انتخاب کنی.امّا امیدوارم بتوانی معلّم ات را هم مجاب کنی،تا با این روش موافقت کند.فکر می کنی او،برای انجام تکالیف،این روش را قبول می کند؟»
ـ سین:«نمی دانم؟»
ـ راشل:«خب،چرا قبل از آن که بخواهی تکالیف ات را ذهنی انجام بدهی و درس ات را حاضر کنی،به این موضوع خوب فکر نمی کنی؟تو یک ساعت فرصت داری تا به درستی فکر کنی،این برای تو زمان زیادی است.بعد از این که خوب فکرهایت را کردی،بیا تا ببینمت.»
کمک والدین به فرزندان شان در انجام تکالیف،به هیچ وجه کار اشتباهی نیست.بسیاری از کودکان در این زمینه از والدین خود کمک می خواهند،و ما باید با اشاره و یا توضیح به آنها کمک کنیم.امّا تنها زمانی که کودک از ما درخواست کمک می کند،و تا مادامی که این کمک برای او مفید و سودمند باشد.درضمن زمانی که عصبانی و بی حوصله می شویم،و به قول معروف طاقت مان طاق می شود،دیگر نباید کمک کنیم،تا همین جا کمک ما کافی است.نکته ی دیگر این که،وقتی کودک از ما درخواست کمک نمی کند،نباید خودمان داوطلب کمک به او شویم.
با این روش،ما اجازه نمی دهیم تا با روشی غلط و نادرست مشکل فرزندان مان در مورد انجام تکالیف آنها،مشکل ما بشود.ضمن آن که نحوه ی برخورد و شیوه ی کمک ما،الگوی رفتاری مثبتی را نیز به کودک ارائه می دهد.
امّا نقش مثبت ما،درهمین جا تمام نمی شود.هنگامی که ما،در مورد انجام امور خانه،یا محلّ کارمان،با کودکان حرف می زنیم،به طور غیرمستقیم راه و روش درست انجام تکالیف را نیز به آنها یاد می دهیم.به طور مثال به آنها می گوییم:«حالا که کارهایم را انجام دادم،احساس راحتی می کنم.»یا بلافاصله بعد از خوردن شام می گوییم:«باید کارهای خانه را انجام دهم و تمام کنم.»یا «تا وقتی که این کارها را انجام ندهم و تمام نکنم، به هیچ وجه احساس خوبی ندارم،و نمی توانم کار دیگری را انجام دهم.»با گفتن این گونه جملات،الگوی رفتاری مثبتی را به کودکان مان ارائه می دهیم.
البتّه، عدم تمایل به انجام تکالیف موضوع پیچیده ای است،که یک دلیل آن تنبلی است.امّا دلایل بسیار دیگری نیز وجود دارد،که در درون این مشکل نهفته است.بعضی ازاین دلایل می تواند اختلال یادگیری،مشکل عصبی،مشکل کمبود توجّه،یا مشکل نگرشی،در کودک باشد.در چنین مواردی، درمان علائم توسط والدین،به هیچ وجه کار درستی نمی باشد،زیرا تنها نشانه ها درمان می شوند،و ریشه ی مشکل به قوّت خود باقی می ماند و از بین نمی رود.اگرشما نیز متوجّه چنین مواردی در فرزند خود شدید،حتماً با یک متخصص مشاوره کنید.
کلمات کلیدی:
نکات مهم در نوشتن گزارش اقدام پژوهی :
توصیف وضع موجود و تبیین مسئله :
هنگام نوشتن گزارش ابتدا خود را معرفی کنید و توضیح دهید کجا کار می کنید و چگونه و از چه زمانی با مسئله مواجه شده اید . در این زمینه این سوالات را می توانید بپرسید که با پاسخها گزارش را تشکیل می دهید .
1) شغل ، سابقه ؟
2) مدرک و رشته تحصیلی ؟
3) در چه دوره و چه پایه ای کار می کنید ؟
4) مدرسه شما در کدام منطقه آموزشی و جغرافیایی قرار دارد ؟
5) دخترانه یا پسرانه ؟
6) چند دانش آموز ؟
7) دو نوبته یا یک نوبته ؟
8) پژوهش در چه کلاس یا درس یا موضوع صورت می گیرد ؟
9) پژوهش در مورد چه کسانی صورت می گیرد ؟
10) آیا با این مسئله در همین زمان اکنون و این مکان روبرو هستند ؟
11) مسئله چه ربطی به شما دارد ؟
12) چرا مسئله برای شما اهمیت دارد ؟
13) به چه دلایلی توجه به مسئله جلب شده است ؟
14) آیا مسئله به طور دقیق و ملموس توصیف شده است ؟
15) آیا پاسخ مسئله از قبل روشن است ؟
16) آیا با دیگران مشورت کرده اید و نظر دیگران را جویا شده اید ؟
گرد آوری اطلاعات (شواهد 1) :
به سه بخش مهم می پردازیم :
1) ارائه مدارکی دال بر وجود مسئله .
2) بهره گیری از مطالعات پیشین
3) یافتن خلاءها و مواردی که دیگران به آن نپرداخته اند .
برای گردآوری اطلاعات می توان از روشهایی مثل مشاهده – مصاحبه – پرس و جو و بررسی اسناد و ارقام استفاده کرد و ابزارهای گوناگونی مثل ضبط صوت ، دوربین ، ثبت شواهد و پرسشنامه نیاز دارید . پرسشهایی که می توان به صورت راهنماارائه داد عبارتند از :
1) درباره چه مقوله هایی می خواهید شواهد جمع آوری کنید ؟
2) آیا منابعی که قصد دارید اطلاعات را از آنجا تهیه کنید مشخص کرده اید ؟
3) آیا برای جمع آوری اطلاعات مجوزهای لازم را اخذ کرده اید ؟
4) آیا درباره روش های گردآوری اطلاعات آگاهی دارید ؟
5) چه روشهایی را برای گردآوری اطلاعات در نظر دارید ؟
6) چه ابزارهایی برای گردآوری اطلاعات لازم دارید ؟
7) اطلاعات جمع آوری شده چه چیزهایی را نشان می دهد و چه هستند؟(بیان شواهد)
8) آیا کسانی را می شناسید که بتوانند به شما کمک کنند ؟
9) کدام اصول اخلاقی را برای گردآوری اطلاعات جمع آوری کرده اید ؟
10) آیا اطلاعات و شواهد مسئله شما را به خوبی نشان می دهد ؟
موارد2و3) بهره گیری از اطلاعات پیشین و یافتن خلاءها:
1) آیا کتابها و منابعی که باید مطالعه کنید را مشخص کرده اید ؟
2) آیا می دانید آنها را در کجا می توانید پیدا کنید ؟
3) آیا پیشینه مربوط به موضوع پژوهش خود را برای بدست آوردن مبنایی منطقی مطالعه کرده اید؟
4) آیا اطلاعات جمع آوری شده را بسته بندی کرده اید ؟
5) آیا اطلاعات بدست آمده در مشخص کردن وضع موجود کمک می کند ؟
6) آیا اطلاعات بدست آمده را با همکاران دیگر مورد بررسی قرار داده اید ؟
7) آیا از اطلاعات کسب شده می توانید راه حل موقت را انتخاب کنید ؟
8) آیا شما برای بهبود کار خود به روشی دست پیدا کرده اید که دیگران آنرا پیدا نکرده اند ؟
تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها :
تفسیر و تحلیل داده ها را پالایش می کند وامکان طبقه بندی یا عرضه منطقی به ما می دهد تا از این طریق چارچوب مناسبی برای حل مسئله و اقدامات را بیابیم .
تجزیه و تحلیل انواع مختلفی دارد که در آنها می توان از روشهای کمی و روشهای کیفی استفاده شود . در تحلیل داده های کمی از میانگین ، رسم نمودارهای مختلف ، درصد و فراوانی استفاده می کنیم و برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از الگوهایی مثل نمودار استخوان ماهی ، شش پرسش تفسیری ( چرا ، چگونه ، چه چیزی ، چه کسی ، چه وقتی و کجا ) استفاده می کنیم .
در پالایش داده ها سعی کنید با گروه دیگران مطالب ضد و نقیض را از هم جدا کرده و مطالب مرتبط را در کنار هم قرار دهید . ضمناً می توانید از تجربه های مفثید دیگران استفاده کنید .
پرسشهای راهنما :
1) عوامل کلیدی ایجاد مسئله چه هستند ؟
2) چگونه مسئله بوجود آمده ؟
3) توالی و تداوم رویدادها چگونه است ؟
4) چه کسانی عمیقاً درگیر مسئله هستند ؟
5) افراد صاحب نفوذ و تاثیردار در مسئله چه کسانی هستند ؟
6) فعالیتها ، رویدادها یا مسائل عمده مربوط به عوامل کلیدی چه هستند ؟
7) علایق و نگرانی ها چه هستند ؟
8) چه منابعی برای حل مشکل در دسترس است ؟
9) رویدادها چه وقت اتفاق می افتند ؟
10 ) رویدادها کجا اتفاق می افتند ؟
انتخاب راه حل موقت :
انتخاب راه حل مناسب و ذکر چرایی این انتخاب کلید موفقیت شما در اینمرحله است. در انتخاب راه حل ها توجه داشته باشید که راه حلها برای دیگران مشکل ایجادنکند.
پرسشهای راهنما :
1) آیا راه حلهای گوناگون را یادداشت کرده اید ؟
2) آیا راه حلها بر اساس اطلاعات کافی تهیه شده اند ؟
3) آیا راه حلها برای از میان برداشتن علل مسائل و یا کاهش تاثیر آنها طراحی شده اند؟
4) آیا معیارهایی برای انتخاب راه حل بهتر در نظر گرفته شده است ؟
5) آیا راه حل انتخابی منجر به فراهم کردن دانشی جدید می شود ؟
6) آیا راه حلها از نظر اجرایی قابل اجرا هستند ؟
7) آیا به مسائل حقوقی و اخلاقی و اداری اجرای راه حل توجه کرده اید ؟
8) آیا به اندازه کافی برای اجرای راه حل اندیشیده اید ؟
9) آیا خود را برای اتفاقات پیش بینی نشده آماده کرده اید ؟
10) آیا برای اجرای راه حل برنامه ریزی کرده اید ؟
11) آیا منابع مالی اجرای راه حل را تهیه کرده اید ؟
12) آیا وظایف همکارن را مشخص کرده اید ؟
13) آیا مجوزهای لازم برای اجرای راه حلها گرفته اید ؟
اجرای طرح جدید و نظارت :
1) آیا اجرا بر اساس برنامه از پیش تعیین شده است ؟
2) آیا برنامه ای برای نظارت روزانه بر طرح تهیه کرده اید ؟
3) آیا برای اجرای طرح مشارکت و همکاری دیگران را جلب کرده اید ؟
4) آیا خود را برای تغییرات لازم آماده کرده اید ؟
5) آیا برای ثبت وقایع ابزار لازم را مهیا کرده اید ؟ ( چک لیست / دوربین )
6) آیا بطور منظم نتایج اجرای راه حلها را ثبت می کنید ؟
7) آیا کاستی های طرح را بطور مستمر یادداشت می کنید ؟
گردآوری اطلاعات( شواهد 2 ):
1) آیا درباره داده ها و شواهدی که باید بدست آورید برنامه ریزی کرده اید ؟
2) آیا برای گردآوری داده ها و شواهد ابزار لازم را در اختیار دارید ؟
3) در چه مقوله هایی می خواهید داده ها و شواهد را جمع آوری کنید ؟
4) آیا درباره شاخص هایی که نشانگر بهبود در کار شما هستند فکر کرده اید؟
5) آیا برای بایگانی داده ها و شواهد سیستمی در نظر گرفته اید ؟
6) آیا با همکارن خود درباره داده ها ، شواهد تبادل نظرکرده اید؟
7) آیا مدارک را به تایید مدیر مدرسه رسانده اید ؟
8) آیا مدارک و شواهد را کد گذاری یا تاریخ گذاری کرده اید ؟
- سوالهای ناظر بر کیفیت و روایی اقدام پژوهی
1) آیا این اقدام پژوهی در توسعه روابط اجتماعی و مشارکت جمعی موفق بوده است ؟
2) آیا برنامه ریزی و فرآیند اقدام پژوهی به وسیله دغدغه و علایق مربوط به پیامدها هدایت شده است ؟
3) آیا در اقدام پژوهی از همه راههای ممکن ( اصل کثرت گرایی ) برای کسب دانش استفاده شده است ؟
4) آیا اقدام پژوهی به انجام فکری اعضای شرکت کننده منجر شده است ؟
5) آیا اقدام پژوهی راههایی فراتر از عقل نظری برای کسب دانش فراهم کرده است ؟
6) آیا اقدام پژوهی از روی آگاهی بعنوان رویکرد مناسب انجام تحقیق انتخاب شده است ؟
7) آیا اقدام پژوهی برای افراد شرکت کننده بعنوان یککار معنا دارتلقی شده است ؟
8) آیا اقدام پژوهی به پایدار شدن و فراگیر شدن اصلاحات به وجود آمده کمک کرده است؟
- انواع مرسوم اعتبار بخشی به کار اقدام پژوهی
اعتبار بخشی توسط همکاران :
آیا می توانید گروهی از همکاران خود را نسبت به اهمیت دانشی که بدست متقاعد نمایید ؟ آیا می توانید آنها را قانع کنید که عمل شما مسئولانه و عالی بوده است ؟
برای ارزیابی از کار خود معیارهای روشن ارائه دهید و برای آن شواهدی صریح فراهم آورید ؟
اعتبار بخشی توسط فرادستان :
آیا می توانید به مدیران خود نشان دهید که کار خود را به منظور بهبود ، تغییر داده اید و روش جدید کار شما با طرح های توسعه سازمانی سازگار است ؟
- اعتبار بخشی از سوی مراجعان :
آیا افرادی که مورد حمایت شما بوده اند ، موافقند که عمل شما در راستای منافع آنها بوده است و کیفیت زندگی آنها در اثر مداخلات اعمال شده توسط شما بهبود یافته است ؟
- اعتبار بخشی از سوی جامعه علمی :
گاهی لازم است جامعه علمی نقش و سهم شما را در تولید دانش تایید کند . بسیاری از اقدام پژوهان که پژوهش خود را برای در یافت نوع جایزه از مجامع علمی انجام می دهند باید آنرا طوری عرضه کنند که قابلیت بررسی داشته باشد .
کلمات کلیدی:
ابرهای اجابت
ای خدای مهربان و پاک ما
دفن کن شمشیر را در خاک ما
ما ز شرک و شمر و شیون خستهایم
ما ز برق کوه آهن خستهایم
سوختیم ای کرت کار بامداد
ما نداریم ابر و باران را به یاد
شهر باران را به رومان باز کن
خاکمان را معدن آواز کن
نسل ما صد پشت خنجر دیده است
قرنها این خاک قیصر دیده است
خان علیا، خان سفلی، خان خواب
خان صد شبنم ده و صد پاچه آب
بارالها! عرصه بر گل تنگ شد
روح شبنم در صحاری سنگ شد
بارالها! ناودانهامان کرند
خوشههامان خسته و ناباورند
خاک ما نسبت به گل مسؤول نیست
کشت شبنم بین ما معمول نیست
ما به تعویق زمان افتادهایم
ما به کنج کهکشان افتادهایم
از تو میجوییم سمت باد را
سایههای سبز بیفریاد را
ما گرفتاریم با جرمی جهول
در ظلومستان عصری بیرسول
رقص ما برگردد تشییع تن است
بهترین آوازمان از شیون است
ما گرفتاریم در قرنی مذاب
زیر سقف سرب عصری لاکتاب
خاک خواهان، دشمن سنجاقکند
دوستداران شقایق اندکند
نهر راه سبزه را گم کرده است
نرخ زیبایی تورم کرده است
جز صدای شوم شبنم خوارها
نیست باغی در طنین سارها
نسترن رسوای خاص و عام شد
خون داوودی مباح اعلام شد
زاهدان رفتند شب با قافله
نیست آواز نماز نافله
هیچ کس با گریه خود قهر نیست
لولی بربط زنی در شهر نیست
ماه رفت و یاسها یاغی شدند
سیبهای کرمکی باغی شدند
کودکان با نیلبک بیگانهاند
دختران در حسرت پروانهاند
کس چراغ عشق را روشن نکرد
عکس گل را نقش پیراهن نکرد
این همان عصر سیاه ثانی است
این کمون آخر ویرانی است
دامداران ولایت غافلند
گوسفندان رسالت بزدلند
ما به فرعونیترین قصر آمدیم
ما به موسیترین عصر آمدیم
باغداران «فلسطین» مردهاند
شاعران «دیر یاسین» مردهاند
کس نیارد در قدمگاه هجا
مستحبات شقایق را به جا
ما به سوی آبهای ناگوار
بستهایم از برکه بابونه بار
ای خدا! آواز ده خورشید را
بین ما تقسیم کن توحید را
گلهای بخش از شبانان امین
رسم شیون را برانداز از زمین
دست هر آلاله یک بیرق بده
کسب و کار باد را رونق بده
قفل شبهای «حرا» را باز کن
کوه بعثت را طنین انداز کن
از زمین بردار رسم لرزه را
منزوی کن آبهای هرزه را
کلمات کلیدی:
بانوی بزرگی که در بزرگی او همین بس که پیامبر درفضیلت او به علی علیه السلام فرمود:
تو ویژگیهایی داری که حتی من هم آنها را ندارم و ازجمله آنها داشتن همسری مانند فاطمه داری و داشتن فرزندانی مانند حسن وحسین. است
و من اگرچه در احادیث این نکته را ندیده ام اما گمان می کنم دیگر ویژگی علی که مرد انحصارها درامتیازهاست نحوه تولد اعجاب آورحضرتش در درون خانه خدا کعبه معظمه باشد!
علی و ما ادریک علی!
در روایت است که علی نیز با درک این معنی بود که به همسری فاطمه افتخار می کرد و در محاجه با دیگران می فرمود:
انا زوج البتول این تنها من هستم که همسر زهرای بتول هستم
در عظمت وجودی فاطمه و ناتوانی عقول بشری از درک این عظمت شاید ذکراین روایت که مرحوم مولی محمدباقر مجلسی در بحارالانوار آورده کافی باشد که پیامبر به علی که به اذن حضرت حق جل وعلا امیر برهمه انسانها وغیر انسانها تا روز قیامت است فرمود:
یا علی، اعمل ما امرتک به ابنتی فاطمه .
ای علی ، به آنچه فاطمه دخترم به تو می گوید عمل کن.
با این همه یکی از دلائل بزرگ و روشن حقانیت علی در امامت خود این است که او امام زهرای مرضیه بود!
از فاطمه سخن گفتن بسیار سخت است اگر نگویم غیر ممکن ومحال است
آنچه ما وغیر ما از زهرا می گوییم تصورات و توهمات ما از اوست نه حقیقت وجودی او که گفته اند مادح خورشید مداح خود است!
ومع الاسف وصد افسوس در حالی که بسیاری اگر نگویم همه بزرگان واولیای کمل الهی در درک شخصیت و عظمت وجودی فاطمه زهرا درماند ه و زانوی عجز بر زمین زده اند جامعه مداح زده! ما مشکل او را غصب فدک .یا شکسته شدن پهلو یا سقط شدن جنینش محسن می داند.درست همانگونه که مشکل حسین که آب آفرین عالم وجود است واهل بیت فداکارش را در روز قشنگ و بزرگ عاشورا - که سید بن طاوس در مقدمه کتاب مقتلش بنام اللهوف علی قتلی الطفوف می گوید اگر غیر متعارف نیود و پذیرش آن برای مردم سخت نبود دستور می دادم شیعیان بخاطر عظمتی که حسین و یاران وجوانانش در این روز درحمایت از دین خدا آفریدند لباس شادی برتن کنند!- تشنگی وقحطی آب می دانند.
از فاطمه چه می توان گفت؟
هم بخاطراین دامنه ناشناختگی است که در روایات بناچار از او به شب قدر سخن گفته اند.او که مانند شب قدر در ناشناختگی فضیلت ومراتبش یکسان است وجز اندکی از آل او در درک آن ماند ه اند
در روایات آمده است یکی از معانی لیله القدر زهراست!
و ما ادریک ما لیله القدر!
ونو چه می دانی زهرا کیست!
اینکه در روایات از فاطمه به شب تعبیر شده است.نکته ریبا وعمیقی در این تشبیه نهفته است
در شب چیزی پیدا نیست.روز که شد تمام چیزهایی که نادیده می نمودند دیدنی می شوند
در روایات ما دنیا را به شب تعبیر کرده اند در قرآن هم از آخرت به روز - روز قیامت و روز آخرت تعبیر شده است چون وقتی دنیا به اتمام رسید و روح خدایی بشراز این عالم خاک پرکشید تازه مانند خواب زده ای که بیدار می شود بطن ومتن حقایق را می فهمد وحسرت می خورد که چرا وقتی زنده بود اینگونه به حقیقت آگاهی نداشت.
در قرآن تعبیر زیبایی در این باره هست که: فکشفناک عنک غطاوک فبصرک الیوم حدید! .وقتی ما از جلوی بیناییت پرده برداشتیم آنگاه چشمان تو تیزمی بیند!
دانسته های ما از منزلت .معرفت ائمه بسیارمحدود تر از آن چیزی هستند که ما حتی تصورش را هم می کنیم.
ما گمان می کنیم فاطمه را می شناسیم حال آنکه دامنه شناخت ما از این بانو که ام الوجود است معمولا ازهمین محدوده اسم بالاتر نمی رود .نرفته است.
فاطمه از فطم است.در لغت عرب فطم به طفلی گفته می شود که از پستان و شیر مادر گرفته شده است و دیگر به شیرمادر دسترسی ندارد.
در معنای اینکه چرا فاطمه فاطمه نامیده شده چنین آمده است چون خلایق از درک عظمت وجودی او عاجزند و به منزلت حضرتش دسترسی ندارند او را فاطمه نامیده اند.
از بزرگی که برخی از حقایق آن جهان بر او مکشوف شده و اکنون در جوار امیرالمومنین است برای من نقل کردند که برای فاطمه اسمی هست که در این دنیا کسی بر آن آگاه نیست و اهل بهشت پس از ورود به بهشت الهی که نتیجه خلوص عمل و بندگیشان است به آن واقف می شوند و اجازه می یابند حضرت را با آن نام ببرند
رازی بر ملا شد! خدا برمن ببخشاید یا از من قبول کند!
در این افشای راز از خواجه رند شیراز آموخته ام که
رازی که بر غیر نگفتیم ونگوییم با دوست بگوییم که او محرم راز است!
و علی چه کشید وقتی نابخردانی در صورت آدم فاطمه ای - که تنها 18 بهار او را دید - را از او گرفتند
عرفه سال قبل که در بهشت حسینی در کربلا مشرف بودم به یکی از دوستانی که شرف مداحی اهل بیت را دارد گفتم در نجف زبانحال من در مصیبت علی در هجران فاطمه این شعر بابا طاهر عریان است که
مو که افسرده حالم چون ننالم........................... شکسته پر وبالم چون ننالم
همه گویند حیدر ناله کم کن .............................تو آیی درخیالم چون ننالم
و من در درک این حقیقت درمانده ام و خدا کند کسی بر من این رازسر به مهر را برگشاید که علی چگونه در هجران زهرای بی مانندش که واژه کوثر به حرمت او تنها یکبار در قرآن آمده ودیگر تکرار نشده زنده مانده است!
اینک ماییم و مهدی پسر فاطمه که به رغم این همه شیعیان مدعی به تعبیر دردناک علی در نهج البلاغه طرد شده وغریب وفرید و وحید است! ومن همیشه دراین اندیشه ام که از ما برای مهدی زهرا چه کاری ساخته است
از ما برای زهرا کاری بر نمی آید جز اینکه در این زمانه پر بلا ونیرنگ حرمت اولادش رابیش از این نگه داریم!
کلمات کلیدی:
چگونه کودکان باهوش تربیت کنیم؟ | |
همه انسانها دوست دارند کودکانی باهوش داشته باشند. هوش علاوه بر زمینه ژنتیک، تا حدی هم اکتسابی است و در طول زندگی و به نسبت شرایط محیطی از آغاز تولد تا بزرگسالی و براساس آموزشهای فرد در او شکل میگیرد. در واقع با این که هوش انسان، هم ارثی و هم اکتسابی است یا به عبارتی هوش پدیدهای ژنتیک و استعدادی خدادادی است، تواناییهای ذهنی افراد در طی دوران زندگی و از دوران کودکی آنها کمکم شکل میگیرد. براساس تحقیقات علمی انجام شده، با به کار بردن روشها و برنامهریزیهای خاصی در زندگی روزمره و در فضای آموزشی کودکان، میتوان قدرت تفکر و هوش آنها را پرورش داد. شما هم میتوانید از این روشها برای باهوشتر کردن فرزندتان استفاده کنید.
بازی برای هوش: شطرنج، جدول، پازل و دیگر بازیهای فکری، همگی برای مغز کودک همچون ورزش هستند. بازیهایی مانند جدول اعداد علاوه بر این که میتوانند سرگرمی لذتبخشی برای کودک شما باشند، تقویتکننده توانایی تفکر، استراتژیک، حل مشکلات و تصمیمگیری در وضعیتهای پیچیده هستند. انواع بازیهای فکری را در خانه داشته باشید و علاوه بر این، گاهی مسائلی را به طور خیالی طراحی کنید و برای حل آن از فرزندتان کمک بخواهید. در جستجوی دانش باش: محققان معتقدند والدینی که کودکان خود را با ارائه نظرات و ایدههای جدید تشویق کرده و کنجکاوی آنها را مورد توجه و احترام قرار میدهند، درس بزرگی به آنها دادهاند. این که جستجوی دانش اهمیت زیادی دارد. از کودکانتان در زمینه سرگرمیها و علایقشان سوالاتی بپرسید و از کنجکاوی آنها حمایت کنید. نکات و موارد جدید مربوط به سرگرمیهایشان را به آنها یاد دهید و برای تشویق کنجکاویهایشان، آنها را به گردشهای آموزشی ببرید. گردش در موزههای تاریخی و طبیعی، رصدخانه و پارکهای حیوانات از این جملهاند. ورزش، ورزش، ورزش: مطالعات نشان داده ارتباط مستقیمی بین فعالیتهای ورزشی کودکان دبستانی و موفقیت تحصیلی آنها وجود دارد. شرکت کردن کودکان در فعالیتهای ورزشی، افزایش میزان اعتماد به نفس، مهارت در کارهای گروهی و تواناییهای مدیریتی و رهبری را به دنبال دارد. همچنین ثابت شده بیشتر زنانی که در موقعیت کاری در نقشهای مدیریتی و ریاست موفق بودهاند، در دوران کودکی و نوجوانی در فعالیتهای گروهی و تیمی ورزشی شرکت داشتهاند. پس به جای این که پس از خوردن شام، جلوی تلویزیون بنشینید، بهتر است با فرزندتان توپبازی کنید یا به پیادهروی بروید. بهتر است کودک را به شرکت در تیمهای ورزشی مدرسهاش تشویق نمایید. الفبای موسیقی، الفبای هوش: شاید شنیدن سر و صدای ناهنجار کودکتان در حالی که مشغول تمرین نوازندگی و آموختن موسیقی است، اصلا لذتبخش نباشد. اما باید بدانید که این سرگرمی لذتبخش کودکان، یکی از مواردی است که نیمکره راست مغز آنها را پرورش میدهد. بنابر تحقیقات دانشمندان دانشگاه تورنتو، برنامهریزی دورههای آموزش موسیقی برای کودکان منجر به افزایش ضریب هوشی و تواناییهای علمی آینده آنها خواهد شد. هرچه سالهای آموزش موسیقی آنها بیشتر باشد، میزان این تاثیر و افزایش هوش در آنها بیشتر خواهد بود. مطالعات انجام شده نشان میدهد آموختن موسیقی در دوران کودکی باعث کسب نمرههای بهتر در دوران دبیرستان و ضریب هوشی بالاتر در دوران بزرگسالی میشود، پس اجازه دهید موسیقیدان درونی کودکتان خودش را نشان دهد. شیر مادر، عصاره هوش: شیر مادر اولین غذای مغز کودک است. شیر مادر از دو جهت برای کودک مفید است: یکی این که از خطر احتمالی ابتلای کودک به بیماری جلوگیری میکند و دیگر این که به تنهایی یک غذای کامل برای نوزاد است تغذیه نوزاد از سینه مادر، کودک را هم سالمتر و هم باهوشتر میکند. مطالعات نشان داده است کودکانی که در دوران نوزادی 9 ماه شیر مادرشان را خوردهاند، بسیار باهوشترند. رایانه در خدمت هوش: شاید تعجب کنید، چون بازیهای رایانهای شهرت بدی پیدا کردهاند و بسیار مورد انتقاد قرار میگیرند. درست است که بسیاری از آنها وحشیانه، بیفایده و غیرفکری هستند اما ما در مورد انواعی از بازیهای رایانهای صحبت میکنیم که مهارتهای فکری و استراتژیک و قدرت تصمیمگیری و خلاقیت کودک را پرورش داده و کار گروهی را به او آموزش میدهند. کودکانی که انواع بازیهای رایانهای آموزشی را بازی میکنند نسبت به آنهایی که این بازیها را تجربه نکردهاند از قدرت درک و تجسم تصویری برخوردارند. خوب بخور تا با هوش شوی: خوردن صبحانه باعث تقویت حافظه، تمرکز و قدرت یادگیری میشود. کودکانی که صبحانه نمیخورند، معمولا زودتر خسته شده و کمطاقتتر و زودرنجتر هستند همچنین از سرعت عمل کمتری برخوردارند. قند، چربیهای اشباع و دیگر خوراکیهای بیفایده را از برنامه غذایی کودکان حذف کنید و به جای آن، مواد مغذی و مفیدی که به رشد ذهنی آنها کمک میکند، جایگزین کنید. سالهای اولیه دوران کودکی بویژه 2 سال اول بسیار اهمیت دارد و لازم است تمام مواد لازم را در رژیم غذایی کودک قرار دهید. تحقیقات نشان میدهد میزان مقاومت در برابر بیماریها در کودکانی که تغذیه سالمی ندارند بسیار کم است. بنابراین تغذیه نادرست باعث میشود کودکان از مدرسه و همسالان خود عقب بمانند و دچار افت تحصیلی شوند. پس اگر میخواهید کودکتان در مدرسه نمره بهتری بگیرد، به تغذیه او هم توجه کنید. دوستی که هوش هدیه میدهد: کتاب یکی از روشهای مفید قدیمی است که امتحانش را پس داده اما بعضی مواقع در مقابل روشهای تکنولوژیک امروزی برای تقویت هوش، دستکم گرفته میشود. در حالی که کتاب قابل دسترسترین، کمهزینهترین و در عین حال موفقیتآمیزترین روش برای آموزش و رشد ذهنی کودکان در تمام سنین است. برای کودکانتان از سنین پایینتر کتاب خواندن را شروع کنید. آنها را برای عضویت در کتابخانه ثبتنام کنید و کتابخانه منزلتان را پر از کتاب کنید. منبع: جام جم آنلاین مترجم: رزیتا شاهرخ - برگرفته از :Parents |
کلمات کلیدی:
موضوع: مدیریت و برنامه ریزی
مدیر آموزشگاه با استفاده از تخصص ودانش مدیریت و تحربیات کاری در محیط مدرسه باید
اصل قاطعیت را در نظر داشته و به ان عمل نماید. در همه زمینه ها حرف اخر را مدیر
اموزشگاه یزند و این حرکت با قاطعیت همراه خواهد . تدبیر استفاده از قاطعیت به
توانمندی و مهارتهای مدیر اموزشگاه برمی گردد. در مسایل انضباطی دانش اموزان و
همکاران ،این قاطعیت مدیر می باشد که فضای مناسب برای رعایت مقررات ونظم را بوجود
می اورد . البته این اصل منافاتی با روابط انسانی نخواهد داشت زیرا حتی در روابط
انسانی نیز حریم ومحدوه خاص وجود دارد. که افراد رعایت می کنند.اصل فاطعیت در حقیقت
مرحله اجرایی فعالیتای مدیر آموزشگاه خواهذ بود.پذیرفتن شخصیت مدیر باعث تاثیر بیشتر
رفتارهای وی واصل قاطعیت در بین همکاران و دانش اموزان میگردد. در مسایل اموزشی
وپرورشی نیزنوع رفتار مدیر باید مصصم بودن و مقیذ بودن را برساند. اگر رفتارهای
مدیریتی در شخص درونی شود بازتاب آن پذیرفتن شخصیت مدیر و محکمی تصمیم گیری های وی
خواهد بود
راهکارهایی ساده در مدیریت اثربخش
?) بهجای یافتن مقصر و سرزنش وی مشکل را حل کنید.
?) به کارکنان بگوئید نتیجه مورد نظر شما از انجام کار چیست، نه اینکه
چگونه کار را انجام دهند.
?) انجام وظایف را مدیریت کنید، نه نوشتههای روی کاغذ را.
?) هر کاری را خودتان انجام ندهید.
?) انتظار نداشته باشید کاری را که بد شروع کردهاید بتوانید به سادگی
بهبود ببخشید.
?) از دفتر خود خارج شوید.
?) در رهبری کارکنان، خود کارمند نمونه باشید.
کارهای ساده را به دیگران واگذار کنید.
?) تظاهر به خوبی نکنید.
??) کیفیت، هماهنگی برای دستیابی به ضرورتها و نیازمندیهاست.
??) از اشتباهات دیگران درس بگیرید.
??) هدفهای هوشمندانه داشته باشید، اهدافی واقعبینانه و روشن برگزینید.
??) الگو باشید.
??) اهداف، برنامهها و ابزارهای اندازهگیری برنامههای خود را بشناسید.
??) به مدیران و سرپرستان سازمان خود آموزش دهید.
??) با دهان باز نمیتوانید شنونده خوبی باشید.
??) به آنچه در مورد آن داد سخن میدهید، عمل کنید.
??) رهبران عامل تغییرند.
??) خود را محدود نسازید. تفاوت مدیر و رهبر در آن است که رهبران برای خود
محدودیت قائل نیستند.
??) هدایت کشتی در آبهای آرام برای همه آسان است.
کلمات کلیدی:
|
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
|
کلمات کلیدی:
راه هایی برای رسیدن به شادمانی |
واقعا هر یک از ما چگونه می توانیم به گونه ای متفاوت به یک زندگی شاد دست یابیم؟ اشتیاق و علاقه ما، انتظارات و خواست های ما و حتی شخصیت ما همگی در برخورداری از چگونگی زندگی شاد و موفق موثر است. |
کلمات کلیدی: