سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ارزش نعمتها تنها از سنجش با ضدّشان شناخته می شود . [امام علی علیه السلام]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

بسم الله الرحمن الرحیم


 


ولایت‌پذیری و تبعیت از امام عصر از وظائف هر مسلمان است و در عصر غیبت، ولی فقیه عهده دار زمام امور مسلمین است. بر هر مسلمانی واجب است تا تبعیت خود را از ولی فقیه خود، هم به صورت زبانی و هم به صورت عملی اثبات کند.


 


ما وبلاگ‌نویسان و فعالان فضای مجازی وظیفه خود می‌دانیم تجدید بیعت خود با ولی‌فقیه را اعلام کرده و اعلام کنیم که حمایت‌ها و همراهی‌های ما با گروه‌ها و مسئولین تا زمانی است که در مسیر ارزش‌های الهی و اسلامی گام بردارند. ما با کسی عقد اخوت نبسته‌ایم و مرزهای اعتقادیمان را با تمام وجود حراست می‌کنیم.


 


ما معتقدیم که مشروعیت مسئولین نظام وابسته به اجرای احکام اسلامی و تبعیت از نایب عام امام زمان (عج) است و اگر کسی در غیر این مسیر گام بردارد، قرار گرفتنش در آن مسئولیت خلاف شرع و قانون اساسی است. ما از مسئولین می‌خواهیم تا «ولایت پذیری عملی» خود را اثبات کنند و راه را بر هرگونه شایعه و حرف‌های حاشیه‌ای ببندند چرا که ما معتقدیم که تبعیت از ولی فقیه در قالب سخنان زیبا نیست و باید این سخنان در عمل ظهور یابند.


 


تعز من تشاء و تذل من تشاء
بیدک الخیر انک على کل شىء قدیر
جمعی از وبلاگ نویسان و فعالان فضای مجازی


 


 


 


اسامی همه امضاء کنندگان در وبلاگ آذرپاد


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 2:4 عصر     |     () نظر

یکی دیگر از ابزارهای مهم و کلیدی ارزشیابی توصیفی، خودسنجی و همسال سنجی است که تاثیر بسزایی در اعتماد به نفس و مسئولیت پذیری دانش آموزان دارد و اگر این دو، در کلاس به خوبی اجرا شود به نحو مطلوبی می تواند نشاندهنده ی نقاط قوت یا ضعف دانش آموزان باشد.

حسن این روش آن است که خود دانش آموزان به توانایی ها و ضعف های خود پی می برند و بدیهی است که به کمک معلم خود درصدد تقویت یا رفع آنها بر می آید.

 

 

 

 

 

 

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 1:35 عصر     |     () نظر

راههای مقابله با تهاجم فرهنگی

1. باور همه مسئولین

 

در تهاجم نظامی، جنگ را همه باور کرده بودند. در تمام وزارتخانه ها ستاد جنگ تشکیل شده بود، اما متأسفانه تهاجم فرهنگی را هنوز بعضی از مسئولین باور نکرده اند.

اگر در تمام نهادها و ارگانها تهاجم فرهنگی را جدی بگیرند و حداقل در محدوده مسئولیت خود، مروج فرهنگ اسلامی باشند و با تهاجم فرهنگی مبارزه کنند، موفقیت خواهیم داشت.

 

 

 

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 1:29 عصر     |     () نظر

عنوان : پایان نامه

موضوع : تأثیر آموزش مشارکتی بریادگیری درس فارسی دانش‌آموزان پسر پایه اول ابتدایی شهرستان سبزوار در سال تحصیلی 80-1379

محقق : حمید امامی راد

 

چکیده

بیان مسأله :

 

پرورش نیروی اندیشه از راه محفوظات امکان‌پذیر نیست، بلکه باید با عمل و تجربه همراه باشد. برای پرورش قدرت تفکر گوش‌کردن کافی نیست، بلکه باید یادگیرنده به پژوهش واداشته ‌شود و بحث‌ها و انتقادات گروهی مطرح شود. با روش‌های بی‌فایده‌ای مانند تحریر و تقریر و سخنرانی کردن به مقصود نائل نمی‌شویم، بلکه باید به روش‌هایی که فرد را به فعالیت ذهنی وامی‌دارد و محور تلاش شاگرد باشد، پرداخت. درس فارسی پایه اول ابتدایی، اولین و مهم‌ترین درس رسمی در کشور ما می‌باشد. دانش‌آموز پایه اول باتوجه به این کتاب با حروف و کلمات آشنا می‌شود و بدین‌وسیله قدم در راه مطالعه و تحصیل می‌گذارد.

 

اهداف تحقیق :

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 1:26 عصر     |     () نظر

دانش آموز زرنگ ـ دانش آموز تنبل


همیشه برای والدین سوال برانگیز بوده است که چرا برخی از دانش آموزان در یادگیری دروس موفق هستند و بهترین نمره ها را کسب می کنند.
    خوب و موفق بودن دانش آموز نه تصادفی است و نه ربطی بین معلم و دانش آموز دارد. رمز موفقیت این دانش آموزان، پشتکارداشتن در امر یادگیری و رعایت کردن رفتارها و عادات سودبخشی است که به آنها کمک می کند تا در تحصیل هرچه بیشتر موفق شوند.
    
    این رفتارهای سودمند عبارتنداز:
    ¤ سعی کنید همیشه به موقع در کلاس درس حاضر شوید و چنانچه مسیر شما تا مدرسه دور است از وسیله نقلیه مطمئن استفاده کنید تا بهتر بتوانید زمان خود را تنظیم کنید. هنگامی که درکلاسی دیر حاضر می شوید تمرکز کلاس و معلم بهم می ریزد. به یاد داشته باشید که همیشه به موقع و زود حاضرشدن درکلاس درس، بسیار سودمندتر از دیر رسیدن است.
    ¤ اگر می خواهید صحبت های معلم خود را بهتر بشنوید و تخته را نیز بهتر ببینید در ردیف های جلو بنشینید.
    ¤ برنامه درسی و رئوس مطالبی را که معلم قرار است تدریس کند تهیه کنید. چنانچه معلم به تدریس درسی می پردازد که اضافه بر سازمان مطالب دیگری را نیز برای شما تدارک می بیند ازآن بخوبی آگاه شوید. برنامه درسی خود را گم نکنید تا هر زمانی که نسبت به برگزاری و نحوه برگزاری کلاسی برای شما سوالی پیش آمد بتوانید به آن مراجعه کنید. هنگامیکه شما آماده درکلاسی حاضر می شوید وقت معلم نیز برای چیزهای پیش پا افتاده کمتر گرفته می شود و معلم با مشکلات کمتری مواجه می شود.
    ¤ وقتی که در کلاس درس حاضر می شوید تمرکز خود را فقط بر روی یادگیری مطالب بگذارید و نه چیز دیگر. همیشه سعی کنید قبل از کلاس، خوب غذا بخورید و حتی المقدور دستشویی های خود راقبل از شروع کلاس بروید. تمام وسایلی که لازم دارید با خود سرکلاس بیاورید.
    ¤ یکی از چیزهایی که باعث درک مطلب بهتر دروس می شود نکته برداری از صحبت های معلم است. سعی کنید مطالب مهم و کلیدی را یادداشت کنید و برای خود از هر درسی یک جزوه درست کنید. نکته برداری و مطالعه آنها کمک شایانی در فراگیری مطلب به شما می کند.
    ¤ گاهی اتفاق می افتد که بعلت بیماری و یا مشکلی نتوانید در یک کلاس درس حضور یابید. در چنین حالتی تکلیف چیست؟ بهترین کاری که می توانید انجام دهید، این است که در شروع سال تحصیلی سعی کنید شماره تلفن حداقل دونفر از همکلاسی های خود را داشته باشید تا در مواردی که مشکل دارید و نمی توانید در کلاس حاضر شوید، با تلفن زدن به دوستان خود از اوضاع و احوال کلاس باخبر شوید و مطالبی را که لازم است یاد بگیرید و یا مطالعه کنید را از آنها بپرسید. درنظر داشته باشید که کمتر معلمی پیدا می شود که یک درس را دوباره برای شما که غایب بودید تدریس کند. اگر شما کمی خجالتی هستید و با کسی زیاد صحبت نمی کنید، بهتر است برای مواقع ضروری هم که شده شماره تلفن تعدادی از همکلاسی های خود را داشته باشید و از آنهاکمک بگیرید.
    ¤ اگر در درسی تکلیفی برای انجام دادن دارید، در انجام دادن آن درنگ نکنید و در حقیقت کار امروز را به فردا نیندازید. ممکن است بعدا برای شما مشکلی غیرقابل پیش بینی اتفاق بیفتد و نتوانید تکلیف خود را به درستی و به دقت انجام دهید. اگر می خواهید شاگرد زرنگ و خوبی باشید و بهترین نمره را نیز کسب کنید پس باید با پشتکاری زیاد و یک برنامه ریزی خوب کارهای خود را انجام دهید. اگر در درسی با مشکل مواجه شدید، آن مشکلات را به حال خود نگذارید و به سادگی از آنها نگذرید. سعی کنید مشکلات درسی را با کمک معلم و یا دوستانی که دراین زمینه تبحر دارند برطرف کنید. در حقیقت نابرده رنج گنج میسر نمی شود.
    ¤ شاگرد خوب معمولافقط به کتب درسی اکتفا نمی کند و سعی نمی کند که کتاب های متفرقه مربوط به درس موردنظر را نیز مطالعه کند. اگرچه عده ای از دانش آموزان به ابتکار زیاد رغبت نشان نمی دهند، ولی مطالعه اضافی کتب دیگر، کمک زیادی به درک و فهم مطالب دروس شما خواهدکرد. یکی دیگر از کارهایی که شاگردان خوب و موفق انجام می دهند، این است که این دسته از افراد، قبل از اینکه معلم بخواهد سرفصلی را تدریس کند، آنها این دروس را خوب مطالعه می کنند و با آمادگی کامل سرکلاس می روند. این افراد با ابتکارشان درحقیقت با حضور در کلاس فقط اشکالات خود را برطرف می کنند و به خوبی در درس موردنظر اشراف پیدا می کنند.
    ¤ زمانیکه کاری را به صورت گروهی انجام می دهید، تمام تلاش خود را به کار گیرید تا یک عضو خوب در گروه خود باشید. کار را به نحوی انجام دهید که گویا خود به صورت انفرادی باید این کار را انجام بدهید. ایده ها و نظرات خود را با جمع مطرح کنید و در انجام تکالیف نیز جدی باشید. در کار گروهی از زیرکار در نروید. اگر کسی درجمع پیدا شود و مدام بگوید که «من برای اینکه طرح و ایده ای ندارم و فکر می کنم شما بهتر از من هستید و...» این فرد با مطرح کردن این صحبت ها درحقیقت می خواهد از انجام دادن کارشانه خالی کند و تنبلی خود را به اثبات برساند. توجه داشته باشید که درکار گروهی باید یاد بگیرید که نظر جمع مهم است و نه فرد. اجازه ندهید که عده ای افکار خود را به شما و دیگران تحمیل کنند. درکار گروهی به افکار و عقاید دیگراعضا احترام بگذارید و با سازش و مصالحه با یکدیگر فعالیت کنید وکار خود را به پایان برسانید.
    ¤ همیشه سعی کنید از اشتباهات خود درس بگیرید.و نسبت به آنها بی تفاوت نباشید. گاهی اوقات معلم درپای برگه امتحانی شما نکاتی را ذکر می کنند که شما باید اینها را جدی بگیرید و درپی رفع اشکال آنها باشید. بعنوان مثال اگر معلمی در درس انشا درپای برگه شما می نویسد «از گرامر بهتری استفاده کنند» یعنی که شما در درس گرامر مشکل دارید و باید در این زمینه تمرین و مطالعه بیشتری داشته باشید. اگر معلم به شما می گوید «کار شما عالی است و نتیجه گیری شما ضعیف است» این بدان معنا است که در زمینه جمع بندی مطلب و نتیجه گیری موضوع دقت بیشتری باید داشته باشید. همیشه ازخود سوال کنید که اشتباه من چه چیزی بود که در درس مورد نظر نتوانستم نتیجه خوبی را کسب کنم؟ «گاهی اوقات شما در امر یادگیری زحمت می کشید ولی مسیر درستی را انتخاب نمی کنید و با مشکل مواجه می شوید. هیچگاه از تلاش و کوشش دست برندارید. از اشتباهات خود درس بگیرید امیدوار باشید وسعی کنید درجلسات بعد بهترین باشید. معلم بهترین کسی است که در زمینه رفع اشکالات می تواند به شما کمک کند.
    دانش آموز خوب نه تنها باید در درس و تحصیل نمونه باشد.بلکه باید در رفتار با دیگران نیز خوب و نمونه باشد واخلاق پسندیده داشته باشد.
    ¤ سعی کنید مشکلات خانه را با خود به مدرسه نیاورید و با دیگران خوش برخورد باشید ورفتار پسندیده و نیکو داشته باشید. در امر تحصیل اگر کمکی از دستتان برمی آید به دوستانی که مشکل دارند کمک کنید.
    ¤ دانش آموزان خوب در یادگیری مطالب و درک و فهم آنها از شیوه های متفاوتی استفاده می کنند. شما نیز با کمی دقت می توانید یادگیری خود را بهبود بخشید.گاهی اوقات دانش آموزان یادداشت برداری می کنند. گاهی اوقات برای خود نمودار و یا الگو رسم می کنند و گاهی اوقات نیز عده ای با یاد دادن مطلب مورد نظر به دیگران، درس خواندن و درک مطلب خود را بهبود می دهند.
    ¤ به یاد داشته باشید که هیچگاه فقط برای کسب نمره درس نخوانید. دردرجه اول سعی کنید برای یادگیری مطلب، آنرا بخوانید. فقط به فکر نمره نباشید. بجای بحث و جدال بامعلم خود که چرا شما بهترین نمره کلاس را نگرفته اید؟ بهتر است از خودتان سوال کنید« چطور می توانید دروس را بهتر مطالعه کنید و آنها را یاد بگیرید تا با تلاش و پشتکار خودتان بهترین نمره را نیز کسب کنید.»
    
    
     اعظم رضایی
    
 روزنامه کیهان، شماره 19459 به تاریخ 19/6/88، صفحه 7 (خانواده)


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 1:4 عصر     |     () نظر

برخی از ویژگیهای والدین خوب

 

1) داشتن تبادل عاطفی

1. والدین نسبت به هم عشق و محبت دارند.

2. فضای گرم و صمیمی و لبریز از محبت را برای فرزندان فراهم می‌کنند.

3. در هیچ شرایطی از ارائه محبت نسبت به فرزندان دریغ نمی‌کنند و از کاهش محبت به عنوان یکی از ابزارها تنبیه استفاده نمی‌کنند.

4. از کنترل و تسلط افراطی و دلسوزی بیش از حد که رشد عاطفی کودک را مختل می‌کند پرهیز می‌نمایند.

5- در میان اعضای خانواده تبعیض قائل نشده و گاهی با آنان درددل می‌کنند.

و...

 

2) مثبت‌گرایی

1. به نقاط مثبت خود بیشتر اهمیت می‌دهند.

2. به رفتارهای خوب همسرشان بیشتر می‌اندیشند.

3. در برخورد با فرزندان همواره به کارهای خوب‌شان توجه بیشتری دارند.

4. نسبت به محیط زندگی و اطرافیان نگاه خوشبینانه دارند.

5. با ایجاد شرایط مناسب به ابراز نقاط قوت فرزندانشان کمک می‌کنند.

و...

 

3) ارتباط مطلوب

1. والدین نسبت به هم یکدل بوده و از روابط صمیمانه برخوردارند.

2. به فرزندان خود احترام گذاشته و از تحقیر شخصیت و انتقاد نابجای آنان پرهیز می‌نمایند.

3. با تشکیل جلسات خانواده و مشورت با فرزندان به رشد و اعتماد به نفس و ارزشمندبودن آنان کمک می‌نمایند.

4. وقت مناسب در اختیارشان قرار می‌دهند.

5. به اندیشیدن، درک مشکل، پیدا کردن راه حل با کمک همدیگر اهمیت می‌دهند.

6- در وقت مناسب از روش تذکر و یا توبیخ استفاده می‌کنند.

 

4) توجه به امور

تحصیلی

1. والدین با ایجاد فضای شاد و آرام زمینه‌های پیشرفت تحصیلی را فراهم می‌کنند.

2. با برنامه‌ریزی لازم، روش صحیح مطالعه را به آنان می‌آموزند.

3. با ایجاد شرایط مناسب به ابراز توانائیها و نقاط قوت فرزندشان کمک می‌نمایند.

4. به منظور اطلاع‌ و ارزیابی از امور تحصیلی پی‌گیری‌های لازم را به عمل می‌آورند.

5. به رفت و آمد فرزندان و دوستان آنها توجه دارند.

6- با اولیاء مدرسه در زمینه‌های مختلف به ویژه در جلسات آموزشگاهی همکاری دارند.

و ...

 

5) برخورداری از

     نقش الگویی مطلوب

1. به ارزشهای دینی، اخلاقی و خانوادگی پایبندند.

2. در کردار و گفتار خود هماهنگی دارند. (وحدت کردار و گفتار)

3. در شرایط مختلف مراقب رفتار مثبت و مفید خود هستند.

4. نقاط ضعف خود را پذیرفته و با متانت و صداقت رفتار می‌کنند.

5. با رفتار منطقی و متعادل خود سلامت فرزندان را فراهم می‌کنند.

و ...

 

 

6) نقش اجتماعی

     مؤثر و مطلوب

1. برنامه منظم و از پیش‌ تعیین‌شده‌ای برای همخوانی خواسته‌هایشان از فرزندان و توانائیهای آنان دارند.

2. درک روشن و عمیق از تواناییهای فرزندان در زمینه‌های گوناگون فیزیکی، عاطفی، ذهنی یا عقلی، اجتماعی و اخلاقی دارند.

3. بر مبنای توجه به تواناییها و تمایلات فرزندان مسئولیتهای اجتماعی را تفویض می‌کنند.

4. با شرکت‌دادن فرزندان در فعالیتهای آزاد و متنوع زمینه درک موقعیت اجتماعی و نیازهای روانی‌‌شان را فراهم می‌نمایند.

5. مهارتهای اولیه و اساسی زندگی را به فرزندان آموزش می‌دهند.

6- در سنین بالاتر نقش تربیتی آنن از یک مصلح و یک هدایت‌کننده به یک مشاور تبدیل می‌شوند.

و...

 

 



کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 1:1 عصر     |     () نظر

ویژگیهای مدرسه خوب ( از لحا ظ کالبدی و سخت افزاری )

 

1- فضای آموزشی مدرسه خوب ( کلاس درس ) متناسب با سن و پایه تحصیلی دانش آموزان محرک و جذاب باشد .

2- مدرسه خوب دارای محیطی زیبا و با طرا وت  و نشا ط آور است .

3 – درمدرسه خوب ابعاد کلاسها و صندلیها استاندارد و متناسب با سن دانش آموزان می باشد .

4- فضای فرهنگی ، هنری و فن آوری برای رفع نیازهای علمی و تحقیقی دانش آموزا ن مهیا می باشد .

5- مدرسه خوب به شکوفایی استعداد و توانایی جسمی دانش آموزا ن اهتمام دارد و در جهت تامین  فضا و امکانات ورزشی کوشا می باشد .

6- در مدرسه خوب فضای نمازخانه رغبت انگیز ، سالن ها وسیع وتمیز ، سرویهای بهداشتی تمیز و استاندارد می باشد .

7– در مدرسه خوب مکا ن نشستن راحت بوده سیستمهای گرما یی و برودتی مناسب و کلاس ها به دور از سر و صد ا و دارای نورکا فی می باشند.

8- در و دیوار و حیاط و رنگ مدرسه خوب ، دارای پیام آموزشی و تربیتی هستند .

9- در مدرسه خوب با تامین سرویس ایاب و ذهاب به سلامت جسمی دانش آموزا ن توجه کافی میشود .

11- مدرسه خوب به بهداشت روحی دانش آموزان توجه کافی دارد و با ایجاد  کتابخانه ، آزمایشگاه ، اتاق خلاقیت و سالن سمعی و بصری در جهت تامین آن می کوشد .

12 - مدرسه خوب دارای امکانات آموزشی و آزمایشگاهی از قبیل رسانه های دیداری و شنیداری، تجهیزات آزمایشگاهی و ...   می باشد .

13- محیط آموزشی گویای معماری ایرانی و اسلامی و دارای پیام فرهنگی هنری است .

و ...

 

 

 راهکارها و پیشنهادات :

  

الف : ستادی

 

1- طراحی و راه اندازی وبلا گ با عنوان مدرسه خوب

2- نصب تابلوی LCD   که پیام های مدرسه خوب ، معلم خوب   و والدین خوب را ارائه کند .

3- درج شعارهای مرتبط با موضوع مدرسه خوب بر روی بخشنامه ها

4- تشکیل جلسه خاص با روسای آموزش و پرورش مناطق تابعه با موضوع مد رسه خوب

 

ب : منطقه ای ( اجرایی )

 

1- همایش مدیران با دعوت از اعضای کمیسیون مدرسه خوب

2- انتخاب یک یا چند ویژگی به عنوان میثاق منطقه ای

3- تشکیل تیم مشاوره ای در اداره شهرستان / منطقه برای نیل به مدرسه خوب

 

ج : مدرسه ای

 

1- همایش اولیا ء و مدرسه

2- انتخاب یک ویژگی به عنوان میثا ق مدرسه ای

3- برگزاری همایش دانش آموزی با عنوان مدرسه خوب و دانش آموزا ن

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 1:1 عصر     |     () نظر

ویژگیهای  مدرسه خوب ( از لحاظ مد یریتی و نرم افزاری )

 

1- مدیر مدرسه خوب دارای  برنامه آموزشی و تقو یم اجرایی سالانه  فعالیت ها و ...می باشد .

2-  عوامل آموزشی مدرسه خوب با دانش آموزان دوست و رفیق هستنــــد به نحوی که دانــش آمـــوز زیبا ترین احسا س  را دراین محیط دارد.

3- دانش آموزا ن در کارهای گروهی و فعا لیتهای آموزشی ـ تربیتی مثل شورای دانش آموزی ،اقامه نماز، انجمن علمی  و ...  باعلاقه شرکت دارند.

4- معلمین و همه افرادی که با دانش آموز سر و کار دارند از سواد کافی برخوردارند و با مسایل تعلیم و تربیت و روانشناسی آشنایی دارند.

5- کارهای مدرسه خوب تقسیم شده و هریک از افراد نسبت به نقشی که در آن دارند هم توانایی لازم و هم آشنایی کامل دارند .

6- مدیر و دبیرا ن مدرسه خوب با فرایند یاد دهی - یادگیری و روانشناسی تربیتی آشنایی دارند .

7- دانش آموزان در امور مختلف مشارکت دارند و نسبت به آنچه که در آموزشگاه می گذرد احساس مسئولیت می نما یند.

8-  تعا مل مناسبی بین عو امل آموزشگاه و دانش آموز ان و اولیا ء برقرار است .

9-  شورای دبیرا ن فعال بوده و در این شورا  مسائل گذشته و روز و برنامه های آینده به بحث و بررسی گذاشته می شو د .

10-  مدرسه خوب با اداره آموزش و پرورش و سایر سازمانها ارتباط موثر و مطلوبی دارد .

11- در مدرسه خوب فعالیت ها و اقدامات هدفمند است و درتما م فعالیت ها نظم و انضبا ط حا کم است .

12- نظام  مشاوره ای  مدرسه  خوب ، کارا و اثربخش است .

13 - مدرسه خوب دانش آموز را با مهارتهای زندگی  آشنا کرده به نحوی که پس از اتمام هر دوره  تحصیلی به راحتی می تواند وارد جامعه شود .

14 - در مدرسه خوب ، میراث فرهنگی ، وطن دوستی ، احترام به نیاکان و تاریخ و پرچم و ...  گرامی  داشته می شو د .

15- مجموعه امورمدرسه خوب با سازماندهی مناسب مدیر هماهنگ است .

و ...

 

 ویژگیهای مدرسه خوب ( از لحا ظ کالبدی  و سخت افزاری )

 

1- فضای آموزشی مدرسه خوب ( کلاس درس ) متناسب با سن و پایه تحصیلی دانش آموزان محرک و جذاب باشد .

2- مدرسه خوب دارای محیطی زیبا و با طرا وت  و نشا ط آور است .

3 – درمدرسه خوب ابعاد کلاسها و صندلیها استاندارد و متناسب با سن دانش آموزان می باشد .

4- فضای فرهنگی ، هنری و فن آوری برای رفع نیازهای علمی و تحقیقی دانش آموزا ن مهیا می  باشد .

5- مدرسه خوب به شکوفایی استعداد و توانایی جسمی دانش آموزا ن اهتمام دارد و در جهت تامین  فضا و امکانات ورزشی کوشا می باشد .

6- در مدرسه خوب فضای نمازخانه رغبت انگیز ، سالن ها وسیع وتمیز ، سرویهای بهداشتی تمیز و استاندارد می باشد .

7– در مدرسه خوب مکا ن نشستن راحت بوده سیستمهای گرما یی و برودتی مناسب و کلاس ها به دور از سر و صد ا و دارای  نورکا فی می باشند.

8- در و دیوار و حیاط  و رنگ مدرسه خوب ، دارای پیام آموزشی و تربیتی هستند .

9- در مدرسه خوب با تامین سرویس ایاب و ذهاب به سلامت جسمی دانش آموزا ن توجه کافی میشود .

11- مدرسه خوب به بهداشت روحی دانش آموزان توجه کافی دارد و با ایجاد  کتابخانه ، آزمایشگاه ، اتاق خلاقیت و سالن سمعی و بصری در جهت تامین آن می کوشد .

12 - مدرسه خوب دارای امکانات آموزشی و آزمایشگاهی از قبیل رسانه های دیداری و شنیداری، تجهیزات آزمایشگاهی و ...   می باشد .

13- محیط آموزشی گویای معماری ایرانی و اسلامی و دارای پیام فرهنگی هنری است .

و ...

  راهکارها و پیشنهادات :

 الف : ستادی

 1-  طراحی و راه اندازی وبلا گ با عنوان مدرسه خوب

2- نصب تابلوی LCD  که پیام های مدرسه خوب ، معلم خوب   و والدین خوب را ارائه کند .

3- درج شعارهای مرتبط با موضوع مدرسه خوب بر روی بخشنامه ها

4- تشکیل جلسه خاص با روسای آموزش و پرورش مناطق تابعه با موضوع مد رسه خوب 

ب : منطقه ای ( اجرایی )  

1- همایش مدیران با دعوت از اعضای کمیسیون مدرسه خوب

2- انتخاب یک یا چند ویژگی به عنوان میثاق منطقه ای

3- تشکیل تیم مشاوره ای در اداره شهرستان / منطقه برای نیل به مدرسه خوب  

ج :  مدرسه ای  

1- همایش  اولیا ء و مدرسه

2- انتخاب یک ویژگی  به عنوان  میثا ق مدرسه ای

3- برگزاری  همایش دانش آموزی با عنوان مدرسه خوب و دانش آموزا ن

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 12:57 عصر     |     () نظر

تقریباً در تمام کلاس ها تشخیص بچه هایی که متفاوت و بهتر از دیگران عمل می کنند، راحت است. شاید شما انتظار داشته باشید که همه آنها شبیه هم باشند، اما در حقیقت این کودکان در شکل ها، اندازه ها و خلق و خوهای متفاوتی هستند. با این همه آنها احساسات مشابهی درباره مدرسه خود دارند . به نظر می آید که آنها با خودشان، همکلاسی هایشان و معلم شان روابط خوبی برقرار می کنند.شاد و زرنگ، سرحال و باهوش هستند. بیشتر این بچه ها ویژگی های مشترکی دارند.
    مشتاق یادگیری هستند.
    از دوران کودکی، بیشتر خانواده ها و جامعه مطالب جالب را برای جست وجو و کنجکاوی به بچه ها پیشنهاد می کنند و حس کنجکاوی رادر آنها برمی انگیزند و آنها را تشویق به یادگیری مطالب جدید می کنند.
    یادگیری را دنبال می کنند
    به این معنی که سؤال می پرسند و از دیگران کمک می خواهند. وقتی در مسئله ای دچار مشکل می شوند، می دانند که بزرگترها در کنارشان هستند و به آنها کمک خواهند کرد. از سؤال کردن نمی ترسند و در پیدا کردن جواب خود پیگیرند.
    از تمام نیروی خود برای فعالیتی که درنظر گرفته اند استفاده می کنند
    والدین می توانند این پیام را به فرزندان خود برسانند که تلاش تو مهم است و نتیجه اهمیت چندانی ندارد. این کودکان به تلاش خود افتخار کرده وکار خود را رها نمی کنند.
    از احساسات ناب و مهارت های اجتماعی خود کمک می گیرند
    مدرسه پر از چالش های احساسی و اجتماعی است که کودک یاد می گیرد به نحو احسن از پس آنها برآید. والدین می توانند از طریق حمایت های روحی به آنها در تصمیم گیری ها کمک کرده و دوست بخشنده ای برای آنها باشند.
    از مهارت ها و دانش خود اطلاع کافی ودقیقی دارند
    والدین باید کودکان را همانطور که هستند ببینند نه بیشتر از آنچه هستند و نه کمتر، در عین حال آنها را به داشتن آرزوهای بزرگ تشویق کنند.
    به والدین خود به عنوان الگوی زندگی نگاه می کنند
    این بدان معنی نیست که والدین باید کامل باشند، به این معنی است که آنها باید خودشان باشند و این انتظار را داشته باشند که گاهی اوقات آنها نیز باید از فرزندان خود مطالبی یاد بگیرند.
    در محیط خانه به طور طبیعی دانش شان افزایش می یابد
    به این معنی که والدین مراقب همه چیز هستند و آنها می توانند در مواقع بروز مشکل از آنها یاری بخواهند. پدر و مادر می توانند بچه ها را صدا کرده و درباره اتفاقات روز و تجربیات خودشان با آنها صحبت کنند. به آنها کمک کنند که راه حل ها را یاد گرفته و به کار بگیرند.
    عادات خانوادگی مفید را دنبال می کنند
    کودکان باهوش خصلت های خوب خانواده را یاد گرفته و به کار می گیرند. اگر در خانواده ای نظم و برنامه ریزی وجود داشته باشد کودک از همان آغاز یاد می گیرد که حتی فعالیت های روزمره اش همراه با برنامه ریزی باشد.
    می دانند که قوانین اهمیت و ارزش دارند
    والدین در این زمینه نیز می توانند با گذاشتن محدودیت ها و حدود به آنها کمک کنند. به آنها یاد بدهند که خانه نیز مانند مدرسه قوانینی دارد که مورد احترام است، البته اقتدار بهتر از سختگیری یا بی قیدی نتیجه می دهد.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 12:56 عصر     |     () نظر

نمره 25برای دانش آموز خوب  
 
  شما در طول یک سال تحصیلی چه میزان برای او سرمایه گذاری می کنید آیا می دانید آموزش و پرورش نیز به طور میانگین برای هر دانش آموز ابتدایی چیزی حدود ???هزار تومان در یک سال هزینه می کند.  
 
     
 
 
 
 
   
 

پدر و مادر گرامی!

سلام علیکم

حالتان چطور است. چه سعادتی که خداوند منان گلی از گل های بهشتی را به شما ارزانی داشته است، چرا که گل سرسبد عالم خلقت حضرت محمد مصطفی(ص) فرمودند: «فرزند صالح گلی از گلهای بهشت است» و چه توفیق بزرگی که او اکنون در سایه پرمهر و محبت شما پدر و مادر گرامی مهم ترین فصل زندگی خود را با رفتن به مدرسه سپری می کند. شما چه انتظاری از او و مدرسه اش دارید شما می خواهید او در مدرسه چه چیزهایی یاد بگیرد وقتی بزرگ شد چگونه آدمی باشد مؤدب، مؤمن، باسواد، فعال، نوآور، خلاق، مفید برای خودش و مؤثر برای جامعه. آفرین بر شما امیدواریم به فضل خداوند متعال شما و ما به آرزوهایمان برسیم.

شما در طول یک سال تحصیلی چه میزان برای او سرمایه گذاری می کنید آیا می دانید آموزش و پرورش نیز به طور میانگین برای هر دانش آموز ابتدایی چیزی حدود ???هزار تومان در یک سال هزینه می کند.

امسال شما را چند بار به مدرسه دعوت کرده اند آیا کلاس آموزشی نیز داشته اید آیا می دانید در سال جاری چه اتفاق جدید و مبارکی در آموزش و پرورش در حال وقوع است. آیا مطلبی درباره شیوه ارزشیابی فعالیت های فرزندتان از سوی معلم او یا مدیر مدرسه به شما ارائه شده است آیا بچه شما از ابتدای سال تا کنون نمره ای از معلمش گرفته است چه نمره ای ?? یا ،?? ?? یا ?? حتماً می فرمایید هیچ کدام، معلم نمره نمی دهد ، بلکه باجملاتی ما را در جریان تعلیم و تربیت فرزندمان قرار می دهد و ایشان گفته اند که امسال به جای نمره دادن، ارزشیابی به صورت توصیفی انجام خواهد شد. درست است درپایه اول مدرسه ای که بچه شما در آن تحصیل می کند امسال ارزشیابی یا همان امتحان که در ذهن من و شماست به صورت توصیفی انجام می گیرد. حتماً می پرسید چرا نمره نمی دهند برای این که در شیوه ارزشیابی به شیوه کمی (همان نمره ای) معمولاً به نقاط ضعف بچه ها توجه می شد، یعنی اگر در یک املای ?? کلمه ای پنج کلمه را غلط می نوشت پنج نمره از ?? او کم می شد در نتیجه بچه شما و معلم فقط به غلط ها توجه داشتند و به ?? کلمه ای که درست نوشته شده بود توجهی نمی شد که این روش برای سن و سال بچه های ابتدایی روش خیلی خوبی نبود.از طرف دیگر بچه ها کم کم یاد می گرفتند که صرفاً مطالب را حفظ کنند تا نمره بیشتری بگیرند و به محض کسب نمره بویژه در پایان سال مطالب را تقریباً فراموش می کردند.نکته بعد اینکه در روش نمره ای (کمی) معمولاً به امتحانات پایانی هر نوبت (اول یا دوم) توجه بیشتری می شد و دانش آموزان در شب امتحان تلاش می کردند که مطالب را برای یکی دو روز در ذهن خود نگه داشته و سر امتحان بتوانند پاسخ سؤالات را خوب بنویسند، در نتیجه شب های امتحان برای دانش آموز و والدین شب اضطراب آور و ناراحت کننده ای بود، دیگر اینکه خانواده ها هم به نمره فرزندان خود حساسیت زیادی داشتند و معمولاً بچه های خود را تحت فشار قرار می دادند تا نمره بالایی بگیرند و حتی بین خانواده ها یک نوع رقابت منفی و به رخ کشیدن یا مخفی کردن نمرات دانش آموزانشان مرسوم بود. به همین علل و ده ها علل دیگر که به خاطر خلاصه کردن مطلب از آن صرفنظر می کنیم متولیان امر تعلیم و تربیت در جامعه اسلامی به دنبال روشی بودند تا ضمن برطرف کردن این معایب زمینه ای را فراهم کنند تا:

?) علاقه بچه ها به مدرسه روز به روز بیشتر شود.

?) مطالبی که دانش آموزان در دوران تحصیلات خود یاد می گیرند مدت طولانی تر در ذهن آنان باقی ب)اند.

?) مطالبی که یاد می گیرند بتوانند آن ها را در زندگی روزمره خود استفاده کنند.

?) سطح یادگیری دانش آموزان از حد حفظ مطالب فراتر رفته و عمق بیشتری پیدا کند.

?) اغلب دانش آموزان صرفاً به شب امتحان اکتفا نکنند و در طول سال تحصیلی به مطالعه و پژوهش بپردازند.

?) رقابت های منفی به رقابت های مثبت تبدیل شود.

?) زمینه ای بهتر از گذشته فراهم گردد تا دانش آموزان بتوانند در فرایند تحصیلات خود در مدرسه همه استعدادها و توانمندی های خود را پرورش داده و مهارت های لازم را برای زندگی به دست آورند.

لذا سیستم ارزشیابی توصیفی که امسال در کلاس فرزند شما در حال اجراست به علل فوق از سال???? در تعداد قابل توجهی از مدارس ابتدایی کشور به اجرا گذاشته شد و تا حدود زیادی نواقص آن برطرف و از سال تحصیلی جاری به طور رسمی در دوره ابتدایی شروع شد و در طول پنج سال (هر سال یک پایه) به پایه پنجم خواهد رسید. نکاتی که از شما والدین گرامی در اجرای مطلوب این طرح انتظار داریم این است که:

?) معلمان را در اجرای مطلوب این روش یاری کنید و در کلاس های توجیهی طرح که از سوی مدرسه تشکیل می شود حتماً شرکت کنید.

?) سعی کنید مطالبی را که معلم گرامی فرزند عزیزتان می نویسند به دقت مطالعه و همراهی لازم را با معلم داشته باشید.

?) اجازه دهید که فرزندان شما فعالیت هایی که معلم او برای انجام در منزل مشخص کرده خودشان انجام دهند و شما فقط آنها را راهنمایی کنید.

?) در پایان نوبت اول و دوم کارنامه نمره ای از طرف مدرسه به شما ارائه نخواهد شد، بلکه کارنامه به طور توصیفی صادر می شود.

?) شما نیز در بررسی تکالیف و فعالیت های فرزندتان سعی کنید ابتدا به نقاط قوت و مثبت فرزندتان توجه کنید و اگر احیاناً نقاط ضعفی در انجام وظایف خود دارند با تشویق و ترغیب و راهنمایی درست به آنهاکمک کنید.

?) هرگاه به مدرسه مراجعه کردید حتماً پوشه کار فرزندتان که در کلاس نگهداری می شود را مورد ملاحظه قرار داده و در جریان فعالیت های خوب فرزندتان قرار بگیرید.

سخن آخر اینکه مطمئن باشید که با همکاری شما و تلاش و کوشش فرزند عزیزتان و درایت و فعالیت معلم گرانقدر و زحمت کش انشاءالله با اجرای شیوه جدید ارزشیابی شرایطی بهتر از گذشته برای تحصیل و تربیت آینده سازان میهن اسلامی فراهم شود، ضمن آنکه ما و شما نیز به اهداف خود برسیم و در آینده هم روز به روز علاقه مندی بچه ها به مدرسه، درس و کلاس بیشتر شده و بزرگانی جامع، کامل، مؤمن، نوآور خلاق، باسواد، مؤدب، فعال و مطابق با ضوابط تعلیم و تربیت اسلامی به جامعه اسلامی تحویل داده شوند.

سایت دفتر آموزش و پرورش خلاقیت پیش دبستانی با آدرسwww.pri.medu.ir و تمامی دفاتر مدارس ابتدایی، ادارات مناطق، نواحی و سازمان های آموزش و پرورش استان ها (حوزه معاونت آموزش و نوآوری) منتظر دریافت نظرات و دیدگاه های شما درباره این طرح و سایر برنامه های آموزش و پرورش است.

 
 
 
 
      علیرضا رحیمی
مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی و ابتدایی
 
 
      روزنامه ایران ( www.iran newspaper.com )  


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 12:52 عصر     |     () نظر
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >