کلمات کلیدی:
از فصلهای گذشته بخوبی معلوم شد که تاریخ حجاب به آفرینش اولین موجودات روی زمین یعنی حضرت آدم و حوا (علیهماالسلام ) برمی گردد وفراز و نشیبهای بی شماری که در طول تاریخ رخ داده نتوانسته آن را از بین ببرد. تاریخ بی حجابی به سبک جدید آن از رنسانس علمی صنعتی اروپا آغاز می شود و طبق شواهد تاریخی کارخانه داران بزرگ برای استفاده از نیروی کار ارزان قیمت زنان ، زمینه باصطلاح آزادی !! زنان و امکان حضور آنان را در محیط کار پدید آوردند.
|
کلمات کلیدی:
ای به سپهر عاطفه بی قرین
ستاره ی مدینه ، ام البنین
قدرتو در جهان نبوده معلوم
قبر تو در جوار چار معصوم
فاطمه دوم مرتضایی
مادر دیگری به مجتبایی
تو کیستی که با غم و زمزمه
پای نهی به خانه فاطمه
تو کیستی که با همه عزیزی
گفته ای آمدم کنم کنیزی
تو دیده ای که خانه ای سوخته
دخترکی چشم به در دوخته
محض دل تازه گلان حزین
نام تو فاطمه ! شد امّ البنین
تا که نگویند حسینش چه شد
مدینه بین الحرمینش چه شد
رهی که از قبر تو تا فاطمه ست
مدینه ، بین الحرمین همه ست
دامن عطر تو گل یاس داشت
جعفر و عبدالله و عباس داشت
تو آسمان و قمرش ابا الفضل
تو مهر مادر ، پسرش ابا الفضل
تو دیده بودی که علی بی عدد
بوسه به دستان ابا الفضل زد
آه نبودی تو که در علقمه
تیر و کمان بود به دست همه !
نمک به زخم جگرت می زدند
تیر به چشم پسرت می زدند
ساقی از دست شد و مست شد
ماه بنی هاشم بی دست شد
هر چه بگویند تو هم مادری
سخت ، غم از سینه خود می بری
فاطمه آمد که تشکر کند
در عوضت دل زغمش پر کند
غصه نیامدست در بند تو
در سفر چهار فرزند تو
آه چرا کرده صدایت بشیر ؟
از کجا خبر داشت برایت بشیر ؟
داغ جوانان تو در گفته کرد؟
غم حسین خاطرت آشفته کرد ؟
آه نگویم که حسینت چه شد
فاطمه جان نور دوعینت چه شد
http://navayeaseman.parsiblog.com برگرفته از وبلاگ حرف های آسمانی
کلمات کلیدی:
استفاده از گروههای یادگیری همیار در کلاس درس
معلمان از گروه های کوچک، معمولاً برای ایده سازی برای بحث در کلاس درس، برای تغییر در روند سخنرانی، یا برای ترغیب دانش آموزان برای صحبتکردن در کلاس استفاده می کنند. کاربرد روش یادگیری از طریق همیاری، بررسی گروه های کوچک متفاوت از کاربری های مختلف یادگیری از طریق همیاری است. در کلاس درسی که به صورت منظم و قاعده مند از روش یادگیری از طریق همیاری بهره گیری می شود، معلم باید تکلیف روشن و حساب شده ای را برای دانش آموزان درنظر بگیرد و دستور العمل های خاصی را برای انجام دادن تکلیف معین شده ارائه دهد. یادگیری از طریق همیاری چیست؟ یادگیری از طریق همیاری راهبردی است که دانش آموزان را در قالب گروه های منسجم و پایدار برای کار و تماس با یکدیگر برمی انگیزد. کار گروهی، بخش اصلی تحقق اهداف یادگیری در کلاس های درس است. یادگیری از طریق همیاری، مسئولیت پذیری شخصی را در میان تعاملات گروهی پرورش می دهد. به طوری که به گفته آلیسون کینگ (????) در یادگیری از طریق همیاری، نقش معلم از «دانای صحنه کلاس به راهنمای عمل» تغییر می یابد. دانش آموزان اگر چه به صورت گروهی به یادگیری اقدام می کنند، ولی پیشرفت آنان در یادگیری، به صورت انفرادی سنجیده می شود. * یادگیری از طریق همیاری، دارای نظم و ساختار است و تمرکز اساسی اش بر اطمینان یافتن از رخ دادن یادگیری است. انتخاب و فعال سازی گروه سبب می شود دانش آموزان بنابه دیدگاه ها، توانایی ها، قومیت و نژادهای مختلفی که دارند، به صورت خلاقانه عمل کنند.
ادامه مطلب... کلمات کلیدی:
نوزده و هفتاد و پنج صدم؛ با ارفاق بیست
احتمالا نمره از آن موضوعهایی است که هنوز هم برای خیلی از ما مهم است، اگر به حافظهتان رجوع کنید حتما یادتان مانده که برای نمره چقدر اشک میریختید . یعنی آن وقتها اشک ریختن برای نمره یک امر کاملا طبیعی بود و مثل الان نبود که یکی بیاید بالای سرتان و بگوید، خجالت نمیکشی برای نمره گریه میکنی؟ مگه بچه شدی؟ انگار که بچهها حتما باید برای نمره گریه کنند و اگر شک نریزند باید تعجب کرد. آن وقتها که من و شما بچه بودیم مثلا کلاسهای اول دوم ابتدایی زیاد سر در نمیآوردیم نمره بالا و پایین چیه؟ تنها نمرهای که با گرفتنش هم خودمان راضی میشدیم و هم بقیه 20 بود، فقط باید 20 میگرفتیم و بقیه نمرهها به غیر از 20 رنگ و لعابشان را در کل از دست داده بودند .
«بیست» عزیز نمرهها بود و در کنارش 19 و 18 به چشم نمیآمد. اگر هم معلم عزیزمان از آن مهرهای صدآفرین و هزار آفرین( همان مهرهایی که شبیه مهرهای امضایی است که الان مردم از آن استفاده میکنند) که همه معلمها هر کدام یکی از آنها را داشتند، توی دفترهایمان میزند یا از آن کارتهای صدآفرین و هزار آفرین بهمان میدادند که هرکداممان کلکسیونی از آن کارتها را جمع کرده بودیم، میفهمیدیم نمره مان خوب شده یا مشقهایمان را خوب انجام دادهایم. راستی شما آن کارتها را هنوز دارید؟
نمره خوب گرفتن از آن چیزهایی است که همیشه برای پدر و مادرها مهم بوده، تو همان دوران وقتی نمره بدی میگرفتیم، برگهاش را یا به کل نیست و نابود یا یواشکی یک جایی قایم میکردیم تا مامان و بابا پیدایش نکنند؛ توی لباسها، زیر کمد،توی ظرف برنج و اینجا بودکه وقتی مامان پیمانههای پر شده از برنج را توی قابلمه میریخت تازه از شاهکارمان باخبر میشد. این مساله نمره خوب گرفتن از آن مواردی است که به اندازه خوشبخت شدن بچهها برای پدر و مادر مهم است. آنها تا وقتی میتوانستند هر هفته میآمدند مدرسه، درسمان را میپرسیدند و حالا هم که برای درس پرسیدن نمیتوانند دانشگاه بیایند، فکر نکنید موضوع اهمیتش را برایشان از دست داده است. آن وقتها وقتی نمره خوب میگرفتیم برایمان خوراکیهای خوشمزه یا اسباب بازی میخریدند و این جوری تشویقمان میکردند که درس بخوانیم و نمره خوب بگیریم، ما هم به خاطر از دست ندادن خوراکیها درس میخواندیم. انگیزه قوی داشتیم نه؟
اگر از آدمهایی که برای نمره به قول معروف خودکشی میکنند، دلیل اهمیت فزآینده آن را بپرسید، میگویند سیستم آموزشی جوری است که از اول دوران تحصیل نمره بیشتر از هر چیزی برایشان مهم است که البته بیراه هم نمیگویند. اگر دقت کنید میبینید که در تمام طول تحصیل معیار سنجش آدمها نه اطلاعات و سوادشان که در بیشتر مواقع نمرهای است که میگیرند. حتما شده برای درسی نمره 20 هم گرفتهاید، اما الان چیزی دربارهاش نمیدانید، چون فقط برای نمره درس خواندهاید، نه برای چیز یاد گرفتن. اما آدمهایی توی کلاس هستند که نمرههایشان هم تعریفی ندارد اما خیلی باسوادند و جواب هر سوالی را هم میدانند. تقصیر من و شما نیست که آنقدر برای نمره حریصیم، از اول بهمان یاد دادهاند که برای نمره خوب تلاش کنیم. مثلا برای قبولی توی کنکور نمرهها و معدلتان توی دوران دبیرستان مهم است و حتی خارج از سیستم آموزشی اگر معدلتان بالا باشد کارتان کلی جلو میافتد. مثلا اگر شما بخواهید در بانک استخدام بشوید، یکی از شروطش داشتن معدل بالای 15 است. البته نمره فقط در کشور عزیز ما مهم نیست، برای کشورهای دیگر هم مهم است، اما نه با این شدت در بیشتر کشورها نمره را با حروف نشان میدهند. مثل همان آفرین و صدآفرینهای خودمان. شما اگر بخواهید توی یک کشور دیگه ادامه تحصیل بدهید ریز نمرات دانشگاهتان را میخواهند و این یعنی اینکه نمره برایشان خیلی بی اهمیت نیست اما در کنارش به کارهای دیگری هم که بجز نمره خوب گرفتن بلدید، توجه میکنند.
درست است که نمره برای ما مهم است، اما وقتی وارد دانشگاه میشویم آن ابهت سابق را ندارد.(البته برای عدهای وضعیت تغییری نکرده) حالا مثلا وقتی یادمان میافتد که چطور برای نمره هجدهی که 20 نمیشد، اشک میریختیم ـ برخلاف الان که به نمره ده، دوازده هم قانعیم ـ یا اینکه چه طور حسودی نمره بقیه را میکردیم، خنده مان میگیرد، اما حتما شما هم فهمیدهاید که نمره از آن چیزهایی است که تا وقتی با آن سرو کار دارید اهمیتش را از دست نمیدهد. حتما دورواطرافتان هستند آدمهایی که برای نمره خودشان را به آب و آتش میزنند و مدام نگران نمرهاند، مثلا به همه میگویند لای کتاب را باز نکردهاند درحالی که شب قبل پلک روی پلک نگذاشتهاند و دست آخر نمره شان هم از همه بالاتر میشود (انگیزه این دسته آدمها هنوز مشخص نیست) این گروه نه تنها نمره خودشان بلکه نمره بقیه هم برایشان مهم است. از آن طرف گروه دیگر بدون هیچ چشمداشتی به نمره، سر جلسات امتحان حاضر میشوند و با آرامشی وصف ناپذیربرگه را سفید تحویل میدهند. برخی هم همین که چشمشان به نمره میافتد به جان خودشان میافتند و خودخوری را شروع میکنند. شما اگر کمی فکر کنید متوجه میشوید که هر چیزی در حد معقولش خوب است و اگر از اندازه بگذرد، ارزشش را پیشتان از دست میدهد.
بعضیها که تعدادشان هم کم نیست، درس خواندن را که آسانترین راه نمره گرفتن است، انتخاب میکنند. البته نه به این آسانی که گفتم. از تفریح و خوابشان میزنند و درس میخوانند اما اگر فکر کنید، میبینید خیلی آسانتر از تقلب و التماس کردن به استاد است. تقلب راهی است که عدهای به عنوان راه اصلی نمره آوردن از آن استفاده میکنند والبته از جدیدترین متدهای تقلب هم بیخبر نیستند جوری که بحق باید اسمشان به عنوان مخترع آن شیوه ثبت شود. برخی معتقدند چاپلوسی و به قول بعضیها پاچهخواری گاهی خوب جواب میدهد، مثلا بعضی وقتها کیف و وسایل استاد را برایش این طرف و آن طرف میبرند و....
عدهای هم میگویند جواب سوالهای استاد را دادن و سر همه کلاسها حاضر شدن، روی نمرهای که استادها میدهند، موثر است. البته حالا که فصل امتحانهاست کمی برای این کارها دیر شده، اما برای ترم بعد اینها را آویزه گوشتان کنید !!
سیما دهقان
http://isedor.persianblog.ir/post/1359
کلمات کلیدی:
پوشه کار و تاثیر آن در یادگیری :
یادگیری دارای مفهوم بسیار گسترده ای است که در قالب های دگرگونی عادت شکنی،ایجاد علاقه،نگرش های نو،درک ارزش،ذوق و سلیقه،و پیش داوری یا حب و بغض پدیدار می شود.
وقتی دانش آموز پوشه کار داشته باشد تحت تاثیر یادگیری قرار می گیرد . برنامه درسی از یک طرف، گروهای رقیب و هم سالان را در کلاس از طرف دیگر سبب یادگیری عمیق در او می شود.
همچنین یادگیری موثرتر توسط معلم ، منوط به ایجاد رابطه ای مفید و موثر بین فرد دانش آموز می باشد، و جریان مهمی که می تواند به این رابطه متقابل، سازمان و جهت دهد تدریس است. از این لحاظ، خود ارزشیابی که مهارت مهمی برای برانگیختن یادگیری بهتر آماده کند .
هدف از یادگیری داشتن رشد طبیعی، هوش، حافظه، توجه، پاداش، تنبیه و اضطراب، تمرین و پر آموزی است که به ترتیب از شرایط بنیادی و موثر است که موجب بر انگیختن دانش آمو زان به یادگیری می شود .
محور تدریس و یاددهی، یاد دادن و آموختن است. کوشش معلم آن که به شاگردان در یاد گرفتن رشد و پیشرفت کمک کند، تا یادگیری تثبیت گردد، و تاثیر گذار و سودمند شود .
با ارزش ترین شیوه های یاددهی و تدریس آن است که شاگردان در یک فعالیت علمی به معنا برسند . این گونه است که بین شاگردان و کتاب های درسی و نیازها و واقعیت های انسانی پیوند عمیق برقرار می کند، و به موازات کلاس و برنامه های درسی، علایق آن ها را با استفاده از فعالیت های بیرونی کشف و افزایش می دهد .
پوشه کار فعالیتی است که در اثر مسئولیت پذیری، احساس تعلق به گروه ،و فرصت رقابت به وجود می آید. ایجاد فرصت برای آفرینندگی و زایش جدید در تفکرات و یادگیری مشارکتی در فراگیران تقویت می شود .
زمینه های تحقیق، یادگیری، بازخوانی، نگه داری، تجزیه و تحلیل و قیاس و قبول آموخته ها، ارتقای دانش و بینش شاگردان در این فعالیت دنبال می شود.
دانش آموزان با آثار و نوشته های صاحبان اندیشه آگاه می شوند، و برای یافتن ابهامات و پاسخ سوالات خود گام های علمی بر می دارند. به مطالعه ی پیگیر عادت می کنند. پوشه کار شخصیت علمی و پژوهشی شاگردان را پویا می سازد، و در آن ها اعتماد به نفس و خود باوری ایجاد می کند.
نتایج پوشه کار :
1- بچه ها را وا داشته ایم به فعالیت،تجسس و تحقیق بپردازند.
2- بچه ها را تشویق کرده ایم ،کشف کنند، و نتیجه کشفشان را خود ببینند.
3- بچه ها توانسته اند حقیقت را لمس کنند .
4- بچه ها را رها کرده ایم تا فکر کنند .
5- بچه ها را هدایت کرده ایم تا خودشان را بیازمایند .
6- بچه ها را کمک کرده ایم که بین حدس، گمان و واقعیت فرق بگذارند .
7- بچه ها را با هم مقایسه نکرده ایم ،به هر کس بهای شخصی و فردی داده ایم .
8- حا فظه ی بچه ها را از مطالب حفظ کردنی طوطی وار انباشته نکرده ایم .
9- از همه مهم تر، بچه ها را به فعالیت گروهی رهنمون کرده ایم، یا مواردی را که برای همکاری، هم فکری و زیست مسالمت آمیز لازم است، به تمرین بگذارند.
10- به بچه ها یاد داده ایم که بهتر ببینند، دقیق تر باشند، و بهتر فکر کنند
11- سیر تلاش و یادگیری را ارزش یابی ،نموده ایم ،نه نتایج یادگیری
12- به پیشرفت در یادگیری دانش آموزان کمک کرده ایم .
13- یادگیری را برای دانش آموزان ساده و تسهیل می کنیم .
کلمات کلیدی:
چه مواردی را در پوشه کار نگهداری کنیم ؟
نمونه هایی از:
آزمون ها:
- آزمون های به عمل آمده
- هرنوع آزمونی که مراحل فرایندی یادگیری را شامل شود
تکالیف :
- تکالیف درسی کلاسی و خارج ازکلاس
- تکالیف درسی انفرادی شامل آثار و تکالیف نوشتنی، تمرینات املا و جمله نویسی .حل مسائل و...
تولیدات:
- آثار هنری
- کارهای عملی و..
سایر موارد
- تشویقی ها
- چک لیست های معلم
- نامه های مربوط به دانش آموز که جنبه خصوصی ندارند.
- و هر سند و مدرکی که معلم وجود آنها را صلاح بداند
وپژگی های روش پوشه کار :
1- کسب تجربه های جدید ،
2- تغییر رفتار و تقویت توانایی دانش آموزان،
3- کسب عادت تازه و بروز تغییر در عادت سا بق یادگیری، نو آوری نوین در یادگیری و ایجاد تغییر در اندوخته های گذشته ،
4- افزایش دانسته ها ،
5- آماده شدن برای زندگی آینده ،
6- شکوفا شدن استعدادها ،
ارکان اساسی پوشه کار را شاگردان بر عهده می گیرند .یکی از روش های مهمی که می توان از مفهوم پوشه کار به دست آورد، ایجاد تداعی در ذهن دانش آموزان است، که این امر باعث ایجاد پیوند بین حال و آینده به کمک تجربه می شود. بهترین و دقیق ترین نوع تداعی آن است که توسط یادگیرنده ایجاد شود نه یاد دهنده .
برخی از مزیت های روش پوشه کار :
1- نفس فعالیت، شادی انگیز است، و فعالیت ذهنی یا بدنی دانش آموزان می تواند آن ها را به افرادی شاد و زنده تبدیل نمایند.
2- این روش به شاگر برای تحقیق و پژوهش و مطالعه بیش تر در زمینه های مختلف تحصیلی از ابتدایی تا مقطع بالاتر یاری می رساند.
3- پرداختن شاگردان به فعالیت های ذهنی و فکری موجب می شود که از راه آزمایش و خطا مطالب فراوانی یاد بگیرند.
4- روش پوشه کار به آگاهی، رشد، تنوع رغبت ها و علایق شاگردان منجر می شود .
مراحل تهیه پوشه کار :
- در کلاس هایی با تراکم بالا برای جلو گیری از تعدد پوشه های کار به دو طریق اقدام می کنند:
الف) پوشه کار را برای تکالیف گروهی انجام دهیم .
ب) تکالیف را مسئله محور کنیم، تا هر گروه مساله ی مورد نظر خود را از زاویه ی نگاه علوم مختلف مورد بررسی قرار دهد .
- دانش آموزان را در انتخاب مساله و انتخاب افراد و گروه و فعالیت ها مشارکت دهیم.
- با جمع آوری نمونه هایی از کارهای دانش آموزان به کوشش های آن ها ارج نهیم . از والدین بخواهیم تا در جریان تهیه پوشه کار فرزندان خود مشارکت کنند .
- در باره محتویات پوشه کار ها در کلاس بحث کنیم .
- به دانش آموزان در انتخاب کار برای درج در پوشه کار کمک کنیم .
- از دانش آموزان بخواهیم تا دلایل خود را برای درج هر کار در پوشه کار ذکر کنند، و تاریخ انجام هر قسمت را مشخص و یادداشت کنند .
- پوشه کار را با دقت مرور و نظر خود را در باره نقاط قوت و ضعف هر یک از کار ها در کنار آن ها بنویسیم، یا به عبارت دیگر باز خورد دهیم .
- زمینه هایی فراهم کنیم که دانش آموزان پوشه های کار خود را به دیگران نشان دهند .
- در گفتگو با والدین از پوشه کار دانش آموزان استفاده کنیم ، و در باره ی جنبه های کار فرزندانشان با آن ها مشورت کنیم .
- برای نگه داری پوشه های کار دانش آموزان جایی را اختصاص دهیم .
نقش معلم درتهیه پوشه کار :
معلم در تهیه پوشه کار نقش مهمی ایفا می کند. این کار باعث می شود که معلم از دانش آموز انتظاراتی داشته باشد، از جمله این که از او می خواهد که به مطالب خوب توجه کند، باعث روابط اجتماعی سالم و درستی در تمام مراحل در کلاس بین دانش آموزان برقرار گردد. در این زمینه فراهم ساختن شرایط و امکانات به گونه ای که بتواند تغییرات مطلوب در رفتار دانش آموزان را فراهم کند، الویت دارد .
معلم میل به یادگیری را باید تحریک کند، و انگیزه لازم را در دانش آموزان به وجود آورد. بهتر است که در آموزش های خود، مطالب و مو ضوعات را فقط و فقط مطرح کند. اما ذوق و علاقه آن ها را به سوی موضوعات بکشاند، تا میل به یادگیری آن را به دست آورد .
در امر انتخاب فعالیت های پوشه ی کار، ملاحظه و در نظر گرفتن و مسائل یکا یک دانش آموزان بسیار مهم است .
دانش آموزان ذاتا افرادی فعال و جست و جو گرند. یعنی بپرسند، کنجکاو باشند، کمک کنند، به مشکل گشایی بپردازند، بیندیشند، با یک دیگر بحث کنند، در واقع توانایی های طبیعی یادگیری آنان را شکوفا کنیم، و جلوی به هدر رفتن آن ها را بگیریم .
در مشاهده ی دقیق فعالیت های دانش آمو زان به آن ها بازخورد بدهیم، یعنی کمک به دانش آموزان در جهت کسب کفایت بیش تر .
بازخورد را می توان و باید قبل از تکمیل فعالیت به آن ها ارایه داد، تا برای بهبود عملکرد خود، بتوانند از آن استفاده کنند.
کلمات کلیدی:
پوشه کار دانش آموز و تاثیر آن در یادگیری
مقدمه
کودکان و نو نهالانی که امروز در مراکز آموزشی حضور می یابند ،با دریای عظیمی از،اطلاعات، آگاهی ها، و معلومات روبه رو هستند. استفاده صحیح از این اندوخته ی عظیم بشری به طوری که زندگی در آینده را ممکن سازد این فقط برای کسانی میسر است که مهارت های لازم و ضروی را در امر یادگیری کسب کرده باشد.
بر این اساس معلمان باید با بکار گیری روش های نوین به مسائل فردی و روانی دانش آموزان توجه کنند، و هم به تعادل و فعالیت گروهی اقدام نمایند، تا آموزش خود را به صورت اثر بخشی ارائه داده تا ضمن ارتقای کیفیت آموزش درس مسائل، انضباط کلاس رعایت گردد
یکی از شیوه های نوین روش پوشه کار است. در امتحانات پایانی معمولا دانسته ها مورد سنجش قرار می گیرند، اما، چگونه دانستن، عمل کردن در جریان آن محور ناپیدا می گردد، به منظور جلوگیری از این وضعیت در فرایند یادگیری در ارزشیابی پیشرفت تحصیلی رویکردی بوجود آمده که از طریق آن می توان هویت فردی دانش آموز را نیز مورد توجه قرار داد.
کلمات کلیدی:
برداشت های اشتباه از ارزرشیابی کیفی توصیفی در دوره ابتدایی
ارزشیابی کیفی توصیفی یکی از نوآوری های آموزشی است که در دهه هشتاد هجری شمسی مورد عنایت سیاست گذاران نظام آموزشی و گروه زیادی از مدیران و معلمان دوره دبستانی قرار گرفت. علی رغم استقبال خوب از این رویکرد، مانند هر نوآوری دیگر با چالش کژتابی ذهنی روبرو است که از آغاز از آن در رنج بوده است. به سخن دیگر این رویکرد از آغاز تدوین طرح و اجرای آزمایشی آن گرفتار این سوء تعبیرها بوده است. این کژتابی ها می تواند هر طرح ارزشمندی را از اهداف خود دور سازد.
کلمات کلیدی:
نوع مطلب :خلاصه نتایج سه تحقیق پیرامون ارزشیابی توصیفی ،
خلاصه نتایج سه تحقیق پیرامون ارزشیابی توصیفی
- طاهره امیری (1385) بررسی میزان اثر بخشی طرح ارزشیابی توصیفی در پایههای اول، دوم وسوم ابتدایی و مقایسه آن با ارزشیابی کمی در استان چهار محال بختیاری سال تحصیلی 85- 1384 شورای تحقیقات آموزشی سازمان آموزش و پرورش استان چهار محال بختیاری
ارزشیابی تحصیلی یکی از عناصر مهم و اساسی برنامههای درسی و نظامهای آموزش پرورش جهان محسوب میشود. در دو دهه اخیر، همگام با تحول در عناصر نظام آموزشی از جمله برنامه درسی، روشهای تدریس و منابع یادگیری، ضرورت تحول درشیوههای سنجش آموختهها نیز احساس شده است.
کلمات کلیدی: