سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بارالها! به عزّت و جلالت سوگند، چنان تو را دوست دارم که شیرینی آن، در دلم استوار گشته است . هرگز جان های کسانی که تو را به یگانگی می پرستند، به این باور نمی رسند که تو دوستانت را دشمن می داری. [امام علی علیه السلام ـ در نیایشش ـ]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

رابطه شب قدر با امام عصر (عج)

 

از حضرت امام باقر (علیه السلام) شده، که وقتی از حضرتش پرسیدند: آیا شما می‌دانید که لیلة القدر کدام شب است؟ حضرت فرمودند:چگونه ندانیم، و حال آن‌که در شب قدر فرشتگان برگرد ما طواف می‌کنند.

 

قدر

خداوند متعال در چهارمین آیة سورة مبارکة قدر می‌فرماید: «تنزّل الملائکة و الرّوح فیها بإذن ربهّم من کلّ أمرٍ :فرشتگان و روح، در آن شب به دستور پروردگارشان با هر فرمانی (برای تقدیر هرکاری) فرود آیند.»1

فعل مضارع «تنّزل» دلالت بر تکرار و بقاء «لیلةالقدر» دارد، و در آیات سوم و چهارم سورة دخان نیز: «فیها یفرَق کلّ أمرٍ حکیم : در آن شب، هر فرمانی، برحسب حکمت صادر می‌شود.»

دلالت بر تجدد و دوام دارد. زیرا هیأت نحوی باب «تفعّل» اگر دلالت بر پذیرش یا تکلف یا هر دو می‌نماید. ظاهر این فعل‌ها، خبر از تفریق و تنزل امر در لیلةالقدرهای آینده می‌دهد.

این امر که در زمان رسول خدا (صلی الله علیه وآله) به آن حضرت نازل می‌شده‌است، در هر شب قدر، باید بر کسی نازل و تبیین و تحکیم یا کشف شود که به افق نبوت نزدیک و پیوسته باشد.

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/29:: 11:41 صبح     |     () نظر

تأثیر صلوات در برآورده شدن حاجات

 


آیت الله هادوی تهرانی با اشاره به جایگاه دعا نزد اهل بیت(ع) و تأکید بر اینکه بیان مطالب خرافی و اطلاعات نادرست از آفات مجالس دعا هستند، برخی عوامل تأثیرگذار در اجابت دعا و دلیل اینکه بعضی امور بدون دعا محقق نمی‌شوند را تشریح کرد .


 

 

صلوات

آیت الله مهدی هادوی تهرانی مدرس عالی درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم  در مورد نقش دعا در آرامش بخشی انسان گفت: اگر انسان با وجود قادر حکیم و عالم رحیم ارتباط پیدا کند به صورت طبیعی آرامش دارد چون احساس می‌کند تحت حمایت یک قدرت لایزال قرار گرفته است، دعا در واقع ارتباطی است که بنده با خدا برقرار می‌کند.

وی افزود: خدا دائم بر همه امور بندگان احاطه دارد و چیزی نیست از زندگی بنده که از خدا مخفی بماند که نیاز به گفتن بنده باشد اما این ارتباط باعث توجه بنده به خدا خواهد شد، وقتی شخص دعا می‌کند به خدا توجه پیدا می‌کند که این توجه قابلیتی را ایجاد می‌کند تا فیض الهی که لایزال و لامتناهی است متوجه این شخص شود و این شخص ظرفیت این فیض را می‌یابد.

 

دلیل اینکه برخی امور بدون دعا محقق نمی‌شوند

ایشان با اشاره به آیه "ادعونی استجب لکم" تأکید کرد: از ما خواسته شده که دعا کنیم اگر دعا کردیم خداوند جزای آن دعا را تعیین کرده است "استجب لکم" یعنی اجابت می‌کنم برای شما. اگر بدون دعا برخی از امور تحقق پیدا نمی‌کند به این دلیل است که ظرفیتی که باید برای این امور وجود داشته باشد بدون دعا تحقق نمی‌یابد. وقتی دعا حاصل می‌شود آن ظرفیت فراهم می‌شود.

البته این انسان هنگامی اعتماد به نفس می‌یابد که خود را بنده مطیع خدا ببیند اگر در مسیر گناه و غفلت گام بر دارد سعی می‌کند با عذرخواهی نچه گذشته را جبران و توبه کند برای همین نتیجه اعتماد به نفس در فرهنگ اسلامی دوری از گناه و توجه بیشتر به وظایف است و نتیجه مجموعه این امور رامشی است که انسان مؤمن پیدا می‌کند که با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست، این رامش و اطمینان نفس، مؤمن را مثل کوه در مقابل مشکلات زندگی استوار قرار می‌دهد

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/29:: 11:40 صبح     |     () نظر

همکار محترم
با توجه به نتایج آزمون های به عمل آمده از دانش آموز ........................ ایشان جهت تقویت مهارت های لازم در حیطه دیداری نیاز به تمرین و تکرار بیشتر دارند. لذا جهت همسو نمودن فعالیت های کلینیک، منزل و مدرسه انجام تمرینات ذیل در کلاس پیشنهاد می گردد. لازم به توضیح است که فعالیت ها به صورت بازی ارائه شده است که می توانید این بازیها را جهت تقویت مهارت های کل دانش آموزان کلاس و با توجه ویژه به دانش آموز ........................... انجام دهید.
1- بازی بگرد و پیدا کن. دانش آموز به دقت به وسایل داخل کلاس و جای نشستن دوستانش را نگاه کند سپس بیرون از کلاس برود. یکی از وسایل یا جای یکی از دانش آموزان تغییر داده شود. دانش آموز پس از ورود به کلاس باید بتواند تغییر را حدس بزند.
2- مجموعه ای از اشیا را بچیند و از دانش آموز بخواهید ترتیب آن ها را به خاطر بسپارد. سپس وسایل را از روی میز جمع کنید دانش آموز باید قادر باشد ترتیب آن ها را بیان کند.
3- خصوصیات ظاهری شخص یا شیء بیان شود. دانش آموز بایستی نام مورد را بگوید.
4- مربی یک تصویر را به دانش آموزان نشان دهد. سپس تصویر را پنهان و در مورد آن سئوالاتی از دانش آموزان بنماید. دانش آموز بایستی نام مورد را بیان کند.
5- مربی دو تصویر را به دانش آموزان نشان دهد. سپس در مورد تفاوت های آن سئوالاتی از دانش آموزان بنماید.
6- معلم شکلی را پای تابلو کشیده سپس به دانش آموزان چند دقیقه وقت می دهد. تصویر پاک می شود. دانش آموزی در مسابقه برنده خواهد شد که شبیه ترین تصویر را به تصویر مربی ترسیم نماید.
7- دانش آموزان نور چراغ قوه را در فضایی تاریک دنبال نمایند.
8- یکسری اشکال هندسی در هم روی تابلو رسم شود و از دانش آموزان بتواند به فرمان مربی تصاویر موردنظر را پیدا کنند.
9- اجرای بازی حرکت دادن تایر چرخ به وسیله چوب و بازی غلطاندن- انداختن و گرفتن تیوپ های کهنه اتومبیل از جمله ابزار مفیدی هستند که در حیطه درمان ادراکی- حرکتی به دانش آموزانتان یاری می رساند.

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/26:: 12:20 صبح     |     () نظر

پیشنهاد به والدین

والدین نقش مهمی در کمک به آموزش املای فرزندان خود دارند؛ با وجود این، تعداد کمی از والدین از بهترین روش آموزش آگاهی دارند روش مرسوم والدین این است که از کودک، املای کلماتی را سئوال می کنند که از یک فهرست حفظ کرده است. این روش، شیوه ی مناسبی برای کودکان با مشکل املای ویژه نیست. بنابراین من روش دیگری را توضیح می دهم که در آن والدین نقش فعال و مثبت تری را در کمک به یادگیری املای فرزند خود ایفا می کنند. این روش برای کودکان با مهارت های آوایی ضعف یا مهارت های یاد داری دیداری ضعف مناسب است. اول، هدفتان آموزش روزمره ی تعداد محدودی کلمات باشد؛ معمولاً سه کلمه کافی است.

زمانی را انتخاب کنید که هر دو احساس آرامش می کنید و مضطرب نیستید. جلسات آموزشی باید با تشویق فراوان و مطابق با پیشنهادات صورت گیرند.

هر جلسه باید در حدود 15 دقیقه طول بکشد و ترجیحاً همه روز باشد. حساب آموزشی کوتاه و منظم بهتر از جلسات طولانی و نامنظم است. قبل از جلسه، کلماتی را برای آموزش انتخاب کنید که از فهرست کلمات مدرسه باشد. هر کلمه را به حروف تشکیل دهنده اش تجزیه کنید و هر حرف را روی یک کارت سفید بنویسید. برای مثال، correct cor   و rect   را در کارت دیگری بنویسید با bip-po-pot-a,mus   و hippopotamus   را در پنج کارت جداگانه بنویسید.

توجه کنید که حروف مشابه همیشه جدا از هم باشند.

فرزندتان را در یک میز کاملاً روشن در مقابل خودتان بنشانید، کارت هایی را که اولین کلمه را می سازند به طریقی صحیح در جلوی کودک قرار دهید. از او بخواهید که کلمه را با صدای بلند بخواند. آن گاه کارت ها را جمع کنید و تک تک در جلوی کودک قرار دهید. از او بخواهید که به کارت نگاه کند و خودتان چهار ثانیه منتظر بمانید (به آرامی و به آهستگی بشمارید یک، دو، سه و چهار)

در حالی که فرزند شما به کارت نگاه می کند، مراقب و مطمئن باشید که حواسش پرت نیست. آن گاه از او بخواهید که کارت را بخواند به کارت بعدی بروید و این روش را تا وقتی که همه ی کارت ها به نوبت نگریسته و خوانده شوند، تکرار کنید اکنون فرآیند بینش یابی کلمه را مجدداً و کارت به کارت تکرار کنید. زمانی که این کارت تمام شد، کارت ها را بردارید و برگه سفید را به فرزندتان بدهید. از او بخواهید کل کلمه را از حفظ بر روی برگه بنویسید.

اگر کلمه را صحیح نوشت او را تشویق کنید، اگر در نوشتن درست کلمه مشکل داشت به آرامی بخش به بخش به او دیکته کنید.

اینکه به کلمه ی بعدی بروید و هر کلمه ی تازه را در طریقی مشابه آموزش دهید. از این روش تخطی نکنید. حتی اگر فرزندتان خواست میان بر بزند.

در آغاز جلسه ی بعدی، کلماتی را که قبلاً فرزندتان آموخته است به او دیکته کنید و ببینید که آیا می تواند املای آنها را بنویسد یا نه. اگر املای صحیح یک کلمه را نوشت او را تشویق کنید. اگر نتوانست، کارت های این کلمه را بیرون آورید و مجدداً او را آموزش دهید.

لازم است، قبل از اینکه کودک بتواند املای صحیح کلمات را بنویسد، آن ها را چندین بار به او آموزش دهید اگر فرزندتان نتوانست املای صحیح کلمه ای را که قبلاً آموخته است بنویسید به او بگویید «خودت تلاش کردی، اجازه بده کارت های این کلمه را بیرون آورم و تک تک آن ها را نگاه کنی». کل فرآیند «کارت بازی» برای یادگیری املا باید در طریقی دوستانه و صمیمی برگزار شود جلسه را با جمله ی نظیر «عالی بود، فردا مجدداً بازی می کنیم» خاتمه دهید.

در این روش آموزش، والدین به فرزندشان در تجزیه کردن کلمات به بخش ها، فرصت دادن و تشویق کردن او، حفظ کردن هر بخش و آن گاه آزمایش کودک در طریقی که موفق شود کمک می کنند. روش دیگر کمک با مشکلات املایی ویژه از طریق برنامه های کامپیوتری املایی است.

نرم افزارهای آموزشی می تواند برای کامپیوتر خانه خریداری شود یا اسباب بازی های کامپیوتری کوچک برای آموزش املاء از پیش برنامه ریزی شده اند، می تواند خریداری گردد یک مورد از مثال دوم «یادگیری» املاء کمک کامپیوتر است که توسط کارخانجات تگزاس ساخته شده است.

نرم افزار و کامپیوترهای از پیش برنامه ریزی شده بایستی به دقت انتخاب شوند، به طوری که از لحاظ آموزشی معتبر باشند موردی از یک برنامه ی خوب، برنامه ای است که تصویری را نشان می دهد و آن گاه از کودک می خواهد که املای صحیح آن را بنویسد و اگر موفق شد جایزه ای به او می دهد. این نوع برنامه اغلب سبب می شود که کودک زمان بیشتری را صرف تمرین املا کند، زیرا لذت بخش است. کودک به جای تمرین کردن برنامه ی املا به بازی های کامپیوتری مشغول شود کار خطرناکی است، با این دلیل نظارت لازم است. گاهی بازی های دیگر برای پاداش دادن به زمان صرف شده برای تمرین املا به کار می رود.

واژه نامه های املایی

پیدا کردن یک کلمه در واژه نامه ی معمولی نیازمند آگاهی از چگونگی املای کلمه است. واژه نامه های ویژه ای وجود دارند که برای کودکان با مشکل املای ویژه سودمند.

در این واژه نامه ها، کلمات با املای صحیح در بخش سیاه و کلمات با املای غلط در بخش قرمز قرار گرفته اند. برای مثال، اگر کودکی بخواهد کلمه ی knife   را پیدا کند، آن را در زیر هر دو حرف   (knife)k   و   (nife)   خواهد یافت. Nife   در بخش قرمز خواهد بود و املای صحیح آن در بخش سیاه.

یک راه حل مناسب تر، «واژه ی کامپیوتری» کوچک است. این واژه نامه به اندازه ی ماشین حساب دستی است و تقریباً یکصد هزار کلمه را با املای صحیح ذخیره می کند. کودک می تواند کلمه ی sykology   را تایپ کرده و آن گاه کلید در املا را فشار دهید؛ نتیجه این کار، صفحه نمایش psychology  را نشان خواهد داد.

طی بررسی های انجام شده و آزمون وکسلر و بررسی دفتر دیکته کودک مشخص گردید که کودک مشکل وارونه نویسی و قرینه نویسی دارد.

برنامه های آموزشی و توانبخشی برای این کودک پیش بینی شده، بر شرح ذیل می باشد:

1- می توان از تمام فعالیت هایی که برای درمان نارسانویسی مفید می باشد، برای درمان وارونه نویسی کودک هم استفاده کرد. که در ذیل به چند فعالیت اشاره می کنیم:

- به وضعیت نوشتن کودک، هنگامی که تکالیف نوشتنی خویش را انجام می دهد توجه کرده و آن را اصلاح کنید.

- کاغذ یا دفتری که در آن می نویسد تقریباً راست باشد، بدین معنی که لبه ی کاغذ با لبه پایین میز تحریر، زاویه ای در حدود 15 درجه داشته باشد.

- نحوه ی مداد دست گرفتن دانش آموز باید صحیح باشد. مداد بین انگشت شصت و انگشت اشاره قرار گرفته و از بالای قسمت تراشیده گرفته شود.

- اگر انگشتان و عضلات کوچک و بزرگ دست، ضعیف یا کوچک هستند از مدادهای باریکتر (با نظر کمتر از مدادهای معمولی) استفاده شود و مداد خیلی کوتاه نباشد.

- تقویت عضلات کوچک و بزرگ دست

- تقویت هماهنگی چشم و دست

2- تن آگاهی: دانش آموز باید بتواند اندام هایش را بشناسد. به این منظور از او می خواهیم هر اندامی را نام می بریم با دستش نشان دهد.

3- آدمکی را از مقوا می سازیم به گونه ای که اندام هایش قابلیت حرکت داشته باشد. سپس گردن و دست های آدمک را یک به یک به سمت چپ، راست، بالا یا پایین می چرخانیم و از کودک می خواهیم که همان حرکت ها را تقلید کند.

4- مربی می تواند رو به روی کودک بایستاد و هر کدام از اندام هایش را حرکت دهد و کودک همان حرکت ها را تکرار کند مثلاً مربی دست چپش را بلند و دانش آموز نیز باید دست چپش را بلند کند.

5- مربی می تواند از تصاویر زیر استفاده نماید. در این تصاویر دانش آموز باید شکل هایی را که در نقطه چین ها می بیند در قسمت رو به رو تصویر رسم نماید.

 

برگرفته از مقاله سرکار خانم اسکندری


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/26:: 12:4 صبح     |     () نظر

فرآیند املا در مغز

ابتدا تصور می شود که کلمه وارد بخشی از مغز سیستم شناختی می شود و به ناحیه ی نوشتاری می رود که املای کلمه را به هنگام نوشتن کنترل می کند.

دو مسیر متفاوت برای فرآیند املا وجود دارد که از سیستم شناختی به ناحیه ی نوشتاری برود. اگر کلمه آشنا باشد از مسیر A   می رود و اگر نا آشنا باشد از مسیر B   می رود.

مسیر A   برای کلمات آشنا مستلزم جورسازی کلمه با انباره ای از کلماتی است که املای صحیح آن ها فراگرفته شده است. این یک سیستم واژه نامه ای یا «واژگان» است با مشابه سیستمی که برای خواندن کلمات آشنا به کار می رود.

مسیر B   برای کلمات نا آشنا مستلزم یک مرحله ی آواشناسی است که کلمه به اصوات تشکیل دهنده اش (آواها) تجزیه می شود آن گاه با یک تجزیه کننده ی آوا به نویسه، قبل از ورود به ناحیه ی نوشتاری، پردازش می شود. ناحیه ی نوشتاری طرز نوشته شدن کلمه را کنترل می کند.

وقتی که نوشته شدن کلمه ای را داریم، پس از پردازش آن از طریق مسیر B   متوجه می شویم که این کلمه را قبلاً دیده ایم. بنابراین آن را مجدداً و این بار از مسیر A   پردازش می کنیم و اصلاح می نماییم. این امر احتمالاً به این دلیل است که املای کلماتی که قبلاً نوشته ایم را آسان تر می یابیم.

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کودکان با مشکل املای منفرد از کودکان با مشکل توأم خواندن و املا در آزمون هایی که نقص شناختی بنیادین را مشخص می کند، متفاوت هستند.

مطالعات نشان می دهد که کودکان با نقائص املای منفرد مهارت های زبانی نسبتاً بهتری دارند و مشکلاتشان در مسیر آواشناس (مسیر B  ) است. کودکان با مشکل توأم املای ویژه و خواندن به نظر می رسد مهارت های زبانی ضعیف تری دارند و نقائص آوایی (آواشناسی) و هم چنین نقائص غیرآوایی (واژگانی) در املا دارند (مسیرهای B,A  )

خطاهای املایی

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/26:: 12:3 صبح     |     () نظر

راهبردهای درمانی برای تقویت حافظه دیداری

1-کارتهایی به اندازه ی 15 * 10 برش می زنیم و روی هر کارت کلمه ای را با ماژیک می نویسیم و بعد دو کارت را به مدت چند ثانیه به کودک نشان می دهیم و ازاو می خواهیم که با دقت آن را بخواند و با انگشت اشاره ی دست برتر ( دستی که با آن می نویسد ) کلمه را رد گیری کند ، یعنی با انگشت کلمه را لمس کند و بنویسد و در مرحله ی بعد همان کلمه را درهوا ، یک بار با چشم باز و یک بار هم با چشم بسته بنویسد . سپس از او می خواهیم که کلمات را به همان ترتیبی که دیده بود از حفظ تکرار کند وبنویسد . وقتی کودک در دو کارت مشکل نداشته باشد و بدون اشتباه آن ها را بنویسد ، کلمات را 3 تا می کنیم و...

2- بعد از انجام تمرین 2 ، یعنی وقتی کلمات به همان شکلی که در تمرین 2 با کودک کار شد و کودک کلمات را حفظ کرد . از تعداد کارتهایی که به کودک داده ایم یک کارت را بر می داریم و بقیه ی کارت ها را به او می دهیم و او باید تشخیص دهد که کدام کارت ( کلمه ) را برداشته ایم . مثال 2 کلمه ی حفظ دفتر صندلی را روی سه کارت با روشی که توضیح داده شد ، به کودک نشان می دهیم و آن ها را ردگیری و حفظ می کند . سپس کارت ها را نزد خود نگه می داریم . مثلا کلمه ی دفتر را نگه می داریم و کودک بعد از 3 کارت ، 2 کارت را به کودک می دهیم و یک کارت را نزد خود نگه می داریم . مثلا کلمه ی دفتر را نگه می داریم و کودک بعد از دیدن دو کارت باید از حافظه ی خودکمک بگیرد و بگوید که کارت کلمه ی دفتر برداشته شده است .

3- بازی با چوب کبریت ها ، با استفاده از چوب کبریت شکلی را می سازیم ( که در تمرینات آورده شده است ) و کودک شکل ساخته شده را می بیند و آن را با چوب کبریت های دیگری که دراختیار او قرار می دهیم می سازد و برای چند ثانیه به او اجازه می دهیم به شکل نمونه و شکلی که خودش ساخته است نگاه کند تا آن را به خاطر بسپارد و بعدشکل ساخته شده ی خودش را به هم می ریزیم و شکل نمونه را می پوشانیم و حالا از کودک می خواهیم تا برای بار دوم از حفظ شکل را بازسازی کند .

4- با استفاده از وسایلی از قبیل موزائیک های رنگی ، مکعب های رنگی و انواع پازل ها ( ساده و مکعبی ) شکلی را درست کند و از کودک می خواهیم برای بار اول با دیدن الگو شکل را بسازد و وقتی مطمئن شدیم کودک می تواند در حضور الگو شکل را بسازد ، حالا باید در غیاب الگو شکل را بازسازی کند .

5- کارت هایی را که روی آن تصاویر ، کلمات ، اشکال هندسی یا اعداد نوشته شده است ف می توانیم به یک ترتیب یا توالی خاص کنار هم قرار دهیم و کودک را متوجه این ترتیب کنیم و بعد از این که کودک به دقت کارتها را مشاهده کرد و آن ها را به خاطر سپرد ( به مدت چند ثانیه ) کارت ها را به هم می ریزیم و از کودک می خواهیم کارت های ارائه شده را به همان ترتیب که دیده است بچیند .

6-شکل هایی را به دو صورت کامل و ناقص تهیه می کنیم . به طوری که شکل کامل و ناقص شبیه هم باشند . در شکل کامل نقطه ها و علامت هایی را قرار می دهیم که در شکل ناقص ، آن علامت و نقطه ها وجود ندارد . حالا شکل کامل را برای چند ثانیه به کودک نشان می دهیم تا مکان نقطه ها وعلامت ها را با دقت به ذهن بسپارد و بعد شکل کامل را حذب می کنیم و شکل ناقص را ارائه می دهیم تا مکان نقطه ها و علامت ها را روی شکل از حفظ بکشد.

راهبردهای درمانی برای تقویت حافظه ی شنیداری

1- برای شروع تمرینات ، باید بدانیم که هر کودک چند کلمه یا عدد را می تواند بعداز شنیدن به خاطر آورد . سپس باید به کمک آزمایش ساده ای که قبلا توضیح آن گذشت تمرینات آغاز شود ( فراخنای حافظه ) یعنی این که ابتدا پایه و شروع تمرین را برای هر کودک به دست می آوریم که از چه تعدادی شروع کنیم و بعد برای انجام تمرینات ابتدا تعداد کلمه یا اعداد را به فاصله ی یک ثانیه برای کودک می خوانیم و او باید بعد از شنیدن کلمات ، آن ها را به همان ترتیبی که شنیده بود بازگو کند ( تکرار کند ) وقتی موفقیت او را در تکرار تعدادی کلمه دیدیم ، کلمات ( یا اعداد ) را به تدریج افزایش میدهیم .

2- تعدادی کلمه و عدد را به فاصله ی یک ثانیه برای کودک می خوانیم و به او می گوییم که خوب و با دقت به آن ها گوش دهد . سپس بعد از شنیدن آنها باید آن کلمات یا اعداد را به طور معکوس ، یعنی از آخرین عدد یا کلمه به اولین عدد یا کلمه ، تکرار کنی ، قبل از شروع این تمرین ، چندین بار این تمرین و توضیحات را با او کار می کنیم تا کاملا متوجه دستورالعمل شود و به تمرین تسلط پیدا کند .

3- تعدادی کلمه برای کودک می خوانیم ( باید از قبل برای هر کلمه تصاویری آماده کرده باشیم ) و به او می گوییم که به دقت گوش کن : من تعدادی کلمه برایت می خوانم ، بعد شما باید تصاویر مربوط به کلمه های خوانده شده را پیدا کنی و به همان ترتیبی که خواندم به ردیف قرار دهی .

4- تمرین قبل ( تمرین شماره 3 ) را به صورت جمله هم به کار می بریم ، یعنی به کودک می گوییم که « من یک جمله برایت می خوانم و تو باید از بین تصاویری که می بینی ، تصویر جمله ای را که من تکرار کردم پیدا کنی و به من بدهی » ( تصویر متناسب با جمله را پیدا کن)

5- کلماتی را به صورت جفت برای کودک می خوانیم و به او می گوییم که با دقت گوش کن » دو کلمه ای را که من برایت می خوانم باید با هم حفظ کنی و هر وقت یک جفت آن را شنیدی ، باید جفت بعدی را خودت از حفظ بگویی برای مثال این جفت کلمات را برای او تکرار می کنیم .

برادر – امروز        کتاب – مدرسه    خورشید – دریا و به او فقط یکی از جفت کلمات مثل کتاب را می گوییم و اوباید جفت دیگر آن ، یعنی مدرسه را از حفظ بگوید و ... بعد از یک تمرین ( فهم کامل دستورالعمل ) به او آموزش می دهیم که برای یادگیری بهتر باید با استفاده از هر جفت کلمات جمله بسازد تا سریع تر و بهتر در ذهن بپرده شود .

6- جملاتی را برای کودک می خوانیم و او باید با دقت به آن ها گوش دهد . البته از قبل به او توضیح می دهیم که : در بعضی از جملاتی که برایت می خوانم اشتباهاتی گنجانده شده است . شما باید بعد از شنیدن جملات ، اشتباهات آن را بگویی »

7- استفاده از نوار صداهای مختلف ، ابتدا همزمان با پخش صدا نام و تصویر صدا به کودک معرفی می شود تا بچه هایی که دراین زمینه هماهنگ نبودهن اند به مرحله ی تسلط و آمادگی برسند و سپس چند صدا را پشت هم برای کودک پخش و بعد ضبط را خاموش می کنیم و از او می خواهیم که بگوید چه صداهایی شنیده است و تصاویر مربوط به صدا را نیز می تواند جدا کند .

 

اخذ: وبلاگ مرکز اختلالات یادگیری نیشابور


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/25:: 11:56 عصر     |     () نظر

تعاریف

کارکرد ذهنی نگهداری اطلاعات مربوط به محرکها ، رویدادها ، تصاویر ، ایده ها ومانندآن ، نظام انباره ای فرضی درباره ذهن / مغزکه این اطلاعات را نگهداری می کند ، اطلاعاتی که نگه داشته می شوند ، یاد داری اطلاعات در طول زمان ، یادداری آنچه تجربه شده است و به یادآوردن اطلاعاتی که اندوزش شده اند از جمله تعاریفی هستند که برای حافظه ارائه شده است ( ربر ، 1985 ، سانتراک 1991 ، پتون و همکاران 1986 ، وندرزندن ، 1993 ) شگفت آور نیست که حافظه بر حسب اهداف کسانی که بدنبال یک تعریف جامع از آن بوده اند . به طرق بسیار متفاوتی تعریف شده باشد .

نمونه ای از تعاریف :

بوثرو هیلگارد ، در 1981 حافظه را بعنوان قدرت ذهنی برای نگهداری و به یادآوردن تجربیات گذشته و یا توانایی به خاطر آوردن تعریف کرده اند .

ریشتر حافظه را چنین تعریف کرد : ظرفیت یک جاندار برای رفتار کردن به طریقی که بوسیله تجربیات گذشته اصلاح شود .

میکل باست در 1964 حافظه را چنین توصیف کرد : توانایی ارتباط دادن ، حفظ کردن و به یاد آوردن تجربیات .

هانتر در 1957 حافظه را بعنوان فعالیت بخاطرآوردن تعریف می کند و لغت حافظه را به تعداد زیادی از فعالیت ها و یا فرآیندهای در ارتباط با هم اطلاق می کند . اگت ودیز در 1980 فرآیند حافظه را چنین توصیف می کنند : ترکیبی از سه عملکرد :

1- طبقه بندی اطلاعات 2- توانایی حفظ و نگهداری اطلاعات در حافظه برای استفاده های بعدی 3- توانایی فراخوانی و بازشناسی و بیادآوردن اطلاعات طبقه بندی و نگهدار شده که در این تعاریف بعضی حافظه را توانایی منفرد و واحد و بعضی حافظه را زنجیره ای از فعالیت های شناختی در نظر می گیرند .

ناتوانی های حافظه وکودک دچار ناتوانی های یادگیری

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/25:: 11:55 عصر     |     () نظر

مقدمه

تیزهوشی الزاماً مساوی پیشرفت تحصیلی نیست. بخش کوچکی از کودکان تیزهوش،عملکردی کاملأ ضعیف دارندکه به آن ها کم پیشرفت می گویند.در مورد این که چرا این کودکان علیرغم داشتن هوش بالا در یادگیری موفق نیستند و مدرسه را ترک می کنند، نظرات متفاوتی وجود دارد. سیمای شخصیتی ترک تحصیل کنندگان نشانگر این موضوع نیست که آنها مخالف با یادگیری هستند بلکه در عوض این ماهیت مدرسه است که ممکن است مانع مهمی به حساب آید (کاکاوند ،1385).

از گذشته دور بسیاری از متخصصان تربیتی بر این باور بودند که تیزهوشی و اختلال های ویژه در یادگیری با هم همراه نمی باشند . اما امروزه این دیدگاه پذیرفته شده است که یک فرد می تواند ویژگی هر دو گروه را داشته باشد .                                                                                              با این وجود هنوز دانش آموزان تیزهوشی که دارای اختلال های یادگیری می باشند به طور فراوان در مدارس عادی وجود دارند ( یار محمدیان،1387).

با توجه به این که امروزه 2 تا 10 درصد از دانش آموزانی که از برنامه های تیزهوشان استفاده می کنند دارای اختلال های یادگیری ویژه می باشند(آدریانا،2001) پژوهش های فراوانی در این زمینه صورت گرفته که به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

 

هوش

در مورد مفهوم انتزاعی هوش توافق علمی وجود ندارد . تا به حال تعاریف گوناگونی در مورد این مفهوم با اهمیت ارائه شده است که هر کدام به تنهایی کافی نیستند . به هر حال ، می توان به سه مولفه اشاره کرد که اکثریت متخصصان بر سر آن توافق دارند :

1- توانایی پرداختن به مسایل انتزاعی بیش از امور عینی

2- توانایی حل مساله - درگیر شدن در موقعیت های تازه و جدید

3- توانایی فراگیری-به ویژه فراگیری و استفاده از امور انتزاعی مشتمل بر واژه ها و نماد های دیگر (کاکاوند،1385).

به اعتقاد الیتس (1982) هوش عبارت است از رفتارهای سازشی فرد با برخی از اجزای مساله گشایی مشخص می شود و هدایت گر آن فرایندها و عملکردهای شناختی است.

تعریف تیزهوشی

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/25:: 11:52 عصر     |     () نظر

پرده برداری از رازهای ماه

 


ناسا از سال گذشته دوران 23ماهه ای را به نام "سال منظومه شمسی" نام گذاری کرده است. قرار است این سازمان تقریبا در هر ماه از این دوران مجموعه‌ای از فضاپیما‌ها، مدارگردهای سیاره‌ای و کاوشگرها و سطح‌نوردهای اکتشافی را به فضا ارسال کند یا موفیقت رسیدن هر کدام از آن ها را به هدف خود جشن بگیرد. بخش دانش و فناوری تبیان از هفته های پیش اقدام به  معرفی هر یک از این پروژه های فضایی نموده است که این بار قصد داریم به معرفی ماموریت GRAIL و اهداف آن بپردازیم.


 

 

پرده برداری از رازهای ماه

ماموریت گریل، پروژه ای اکتشافی است که در آن قرار است دو فضاپیمای دوقلو با نقشه برداری دقیق از میدان گرانشی ماه پرده از ساختار درونی تنها قمر زمین بردارند. این دو فضاپیما در مدارهای مشابهی سطح ماه را پویش خواهند کرد تا بتوانند اطلاعات دقیقی از آن به زمین ارسال کنند.

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/25:: 11:44 عصر     |     () نظر

نوت‌بوک‌ها سبک‌تر از قبل می‌شوند

 


اولین چیزی که با شنیدن نام اینتل به ذهن هر شخصی خطور می‌کند، پردازنده‌های محبوب این شرکت است که بازار سخت افزار را قبضه کرده و در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای خانگی استفاده گسترده‌ای از مدل‌های گوناگون آن می‌شود. در تازه‌ترین خبر منتشر شده در وبلاگ رسمی اینتل، این شرکت قصد دارد اقدامات وسیعی را برای تجهیز سخت افزار نسل بعدی نوت‌بوک‌های فوق سبک انجام دهد.


 

 

ادامه مطلب...

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/5/25:: 11:42 عصر     |     () نظر
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >