چگونه معلمی کار آمد در کلاس باشیم؟
معلم کارآمد و اثربخش فردی است که علاوه بردانستههای علمی، توانایی مدیریت کلاس درس خود را داشته باشد و با توجه به موقعیت و ویژگیهای دانشآموزان شیوه مدیریتی در بعضی از مواقع شرایط کلاس ایجاب میکند جوی دوستانه و صمیمی حاکم شود و در زمان دیگر اقتدار معلم و سختگیریهای او زمینه مناسب برای پر بار بودن کلاس خواهد بود.
معلم با ذکاوت و توانمند در عین حالی که در کلاس جوی آرام فراهم میکند در جهت رسیدن به هدفهای آموزشی خود گام موثری بر میدارد و رعایت نکات زیر میتواند در کارآمدی او موثر باشد.
1. قبل از شروع کلاس هدف خود را از ارائه محتوی درس مشخص سازید.
2. با یک برنامهریزی دقیق و داشتن طرح درس مناسب وارد کلاس شوید.
3. دانش آموزان را از هدف آموزشی خود آگاه سازید.
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
علی چه وصیت میکند؟ علی در بستر مرگ افتاده است. دو جریان را در کشوری که پشت سر خود میگذارد میبیند یکی جریان معاویه و به اصطلاح قاسطین، منافقینی که معاویه در رأس آنهاست. و یکی هم جریان خشکه مقدسها، که خود اینها با یکدیگر تضاد دارند. حالا اصحاب علی بعد از او چگونه رفتار کنند؟
حضرت فرمود: بعد از من دیگر اینها را نکشید. درست است که اینها مرا کشتند ولی بعد از من اینها را نکشید. چون بعد از من شما هر چه که اینها را بکشید به نفع معاویه کار کردهاید نه به نفع حق و حقیقت. و معاویه خطرش خطر دیگری است. فرمود: «لا تقتلو الخوارج بعدی فلیس من طلب الحق فاحطاه کمن طلب الباطل فادرکه» خوارج را بعد از من نکشید که آن که حق را میخواهد و اشتباه کرده مانند آن که ابتدا باطل را میخواسته و به آن رسیده است، نیست. اینها احمق و ناداناند ولی او از اول دنبال باطل بود و به باطل خودش هم رسید.
علی (ع) از دنیا رفت. او در شهر بزرگی مانند کوفه است غیر از آن عده خوارج نهروانی باقی مردم همه آرزو میکنند که در تشییع جنازه علی شرکت کنند بر علی بگریند و زاری کنند. شب بیست و یکم مردم هنوز نمیدانند که بر علی چه دارد میگذرد. علی بعد از نیمه شب از دنیا رفته است تا علی از دینا میرود فوراً همان شبانه فرزندان علی (امام حسن،حسین، محمد بن حنیفه، ابوالفضل االعباس) و عدهای از شیعیان خاص که شاید از شش هفت نفر تجاوز نمیکردند. محرمانه علی را غسل دادند و کفن کردند و در نقطهای که ظاهراً خود علی قبلاً معین فرموده بود که همین مدفن شریف آن حضرت است و طبق روایات بعضی از انبیای عظام نیز در همین سرزمین مدفون هستند.
کلمات کلیدی:
این کلمه 21 بار در قرآن مجید آمده است. جن در لغت به معناى پوشیدگى و پنهانى است و از آتش[1] و یا آمیختهاى از آتش[2] آفریده شده است. جن در عرف قرآن موجودى است با شعور و اراده که به اقتضاى طبیعتش از حواس بشر پوشیده مىباشد و در شرایط عادى، قابل درک حسى نیست. او مانند انسان، مکلف است و در آخرت برانگیخته مىشود. او مىتواند مطیع یا عاصى، مؤمن یا مشرک و… باشد.[3]
کلمات کلیدی:
دیروز رفته بودیم
افطار، پیش خاله
من بودم و پدر با
مامان و عمه لاله
وقت اذان نشستیم
با هم کنار سفره
بوی بهشت می داد
گویی بهار سفره
همراه خاله خواندیم
ما آیه آیه قرآن
شد دشت سینه ی ما
زیباتر از بهاران
خوردیم وقت افطار
نان و پنیر و خرما
مانند غنچه واشد
گل های روزه ی ما
منبع:سروش کودکان،احمد خدادوست
کلمات کلیدی:
سلام کوچولوهای مهربان و عزیز. من خربزه هستم. اما بعضی ها به من خربزه مشهدی هم می گویند.
من چند تا فامیل مهربان و خوشمزه هم دارم. اسم آن ها گرمک و طالبی است. آن ها برعکس من که دراز هستم به شکل دایره هستند.
من یک میوه ی بسیار خوشمزه و شیرینم. درون من پر از تخم است. خیلی ها از تخم من به عنوان تنقلات استفاده می کنند.
گیاه من بوته است و من روی زمین زندگی می کنم. رنگ پوست من زرد است و خط هایی هم روی پوست من وجود دارد.
من میوه ی فصل تابستان هستم و چون بسیار آبدار و خوشمزه ام خیلی ها در این فصل از من استفاده می کنند.
بچه های عزیز من برای گلو درد و سرماخوردگی بسیار مضرم. هرگز در موقع گلودرد مرا نخورید و به حرف پدر و مادرتان گوش کنید.
خربزه و عسل را هم هیچ وقت با هم نخورید. چون به بدنتان آسیب می رساند.
کلمات کلیدی:
انواع املا
1- املای تقریری (معلم متنی را که قبلاً تهیه کرده بتدریج قرائت میکند تا فراگیران بنویسند)
2- املای کامل کردنی(معلم تعداد لغاتی مثلاً 20 کلمه که دارای ارزش املایی هستند را انتخاب میکند و سپس جای آنها را در متن آماده شده جهت تکثیر خالی میگذارد. آنگاه متن کامل را خودش میخواند و دانشآموزان جاهای خالی را با توجه به قرائت معلم پر میکنند)
ادامه مطلب... کلمات کلیدی:
29روش متنوع و جالب برای املا و تصحیح آن ارائه می شود تا درس املا برای فراگیران جذاب و شیرین شود..
کلمات کلیدی:
تعریف املا: ((املا به معنی جانشین ساختن صحیح صورت نوشتاری کلمات حروف به جای صورت آوای
آنهااست. )) (زند , 1378 ص 149 )
اهداف درس املا در دوره ی ابتدایی :
1- آموزش نوشتن کلماتی که مورد احتیاج دانش آمو.ز است
2- ارزشیابی از آموخته های دانش آموزان
3- افزایش خزانه لغات دانش آموزان
4- آموزش شیوه نگارش حروف وکلمات
در یاد گیری املا یک کلمه سه عامل موثرمی باشد :
کلمات کلیدی:
1- روش آزمون – مطالعه – آزمون
در این روش در ابتدا یک متن را به عنوان دیکته برای دانش آموزان می خوانیم و بعد از تصحیح آن را به دانش آموزان باز می گردانیم سپس دانش آموزان باز می گردانیم سپس دانش آموزان تا جلسه بعدی املا صحیح کلمات غلط موجود در املا خود را تمرین می کنند. در جلسه بعد ار آن متن دوباره دیکته کفته می شود که معمولا بدن غلط و یا با غلط های محدودی همراه است.
البته باید توجه داشت که متن دوم را با کمک کلماتی از متن اول که از ارزش املایی بر خوردارند( اما در قالب جملات جدید) می توان تهیه نمود تا میزان پیشرفت دانش آموزان در زمینه حافظه دیداری هم سنجیده شود.
2- روش مطالعه و آزمون
ابتدا درس یا درسهای جهت گفتن از دیکته انتخاب می شود و دانش آموزان روی لغات مشکل آن به صورت دیکته پای تختخ و تکالیفی نظیز نوشتن کلمات با حروف رنگی و ............... تمرین می کنند سپس از آن درس یا درسها دیکته گفته می شود که البته بهتر است متن دقیقا مانند کتاب نباشد.
3- روش نمایش:
کلمات کلیدی: