17) والدین موفق با فرزندان نوجوان خود با احترام و اکرام صحبت می کنند .
18) والدین موفق سریعاً به بچه ها راه حل نشان نمی دهند و سریع شروع به موعظه و نصیحت نمی کنند بلکه از خود نوجوان برای حل مسائل و مشکلاتش یاری و راهنمایی می خواهند .
19) والدین موفق با نوجوان خود مشورت می کنند .
20) والدین موفق دستور نمی دهند بذر پیشنهاد می کارند و ( راههای میزان خطا می آموزند) به جای آنکه متهم کنند و بر چسب بزنند. ( یعنی اینکه مثلاً بگویند تنیل ، بی چشم و رو، بد عنق و ...) که در روح فرزندشان ماندگار است .
21) والدین موفق ، عصبانیت و ناراحتی های خود از نوجوانشان بدون زهر توهین و تحقیر و تمسخر ، اعتراف می کنند .
22) والدین موفق خیلی به صورت افراطی محبت نمی کنند و به قولی به نوجوان خود از ترس اینکه او نارحت شود باج نمی دهند .
23) والدین موفق در غیاب فرزندشان از او در غیاب فرزندان دیگر غیبت و بدگویی نمی کنند.
24) والدین موفق در جستجوی صفات خوب فرزندان و یکدیگر هستند و مچ افراد در حین ارتکاب عمل خوب می گیرند و بعد آنان را توصیف می کنند مثل ( می بینم که پس انداز کرده ای آفرین ) زیرا که بهترین زمان تغییر پذیری افراد زمان نهایی است که احساس خوبی از خود دارند نه زمانی که احساس بد دارند .
25) والدین موفق هدفمند هستند و در بحرانها آرام می گیرند ، می آموزند و با عقل عمل می کنند نه اینکه اول خشم خود را خالی کنند ( با تنبیه بدنی، توهین ، تحقیر و ... ) بعد به نزد مشاور بروند .
26) والدین موفق اهل آنالیز کردن و تحلیل خود هستند و حسن و عیب های خود را می شناسند و در صدد رفع آن اقدام می کنند
. 27( والدین موفق خودشان منشاء آرامش و عزت نفس هستند .
28) والدین موفق خودشان درستکار هستند و در مورد مسائل مادی نیز رزق حلال و طیب در سفره زندگیشان می گذارند.
29) والدین موفق در مورد فرزندانشان کلی گویی نمی کنند بلکه صفات او را مورد ارزیابی قرار می دهند و به تلاش های حتی کوچک فرزند خود ارج می نهند.
30) والدین موفق همیشه و همه جا از خداوند یاری می خواهند و سعی می کنند خودشان که سرچشمه وجود فرزندان خود هستند پاک و طیب و با افکار مثبت باشند و با انسان های معنوی و عرفانی و اهل خدا رفت و آمد داشته باشند و اهل دعا و نیایش باشند.
کلمات کلیدی: