معادلات زندگی انسانها بسیار پیچیده و مبهم است و به خاطر همین باید دقیق بدانیم که چه رفتاری را در این معادلات سخت و مبهم از خود بروز دهیم تا زندگی ما تبدیل به یک زندگی ایده آل و درجه یک شود و به عبارتی همه حسرت زندگی ما را بخورند نه اینکه شبانه روز در حسرت زندگی دیگران باشیم. همه افراد در زندگی خود با مشکلات فراوانی روبرو هستند اما انسان موفق کسی است که اولاً به فکر رفع مشکلات باشد و دوما در میان مشکلات نیز برای خود یک زندگی بیست و نمونه بسازد تا الگویی برای دیگران باشد .
برای داشتن یک زندگی نمونه و درجه یک و مدل بالا فقط کافی است چند کار ساده انجام دهید تا از زندگی خود رضایت کامل داشته باشید .
در منطق قرآن کریم تنها این افراد به عیب جویی میپردازند :
1)انسانهای ستمگر و متجاوز (1)
2) فاسقان (2)
3)کافران (3 )
4)گناهکاران و مجرمان (4)،
5)تکذیب کنندگان انسانهای سالم (5)
6)منافقان دورو که به سرکوفت دیگران تمایل و گرایش دارند (6)
تنها جنبه های منفی زندگی را دیدن باعث میشود تا انسان در گرداب گناه و فساد غرق شود چون او فقط گناه و فساد را در جامعه مشاهده میکند و به خاطر همین کم کم خود او نیز به گناه و فساد متمایل میشود و خود نیز در آن غرق میشود .
در مورد مثبت اندیشی میگویند: روزی دانشمندی در سخنرانی خود دستور داد روی تخته سیاهی کاغذ سفید بزرگی نصب شود و سپس خود وی نقطه کوچکی در وسط آن ترسیم کرد. آنگاه رو به حاضران سؤال کرد شما روی تخته سیاه چه میبینید؟ اکثر آنها پاسخ دادند ما نقطه سیاهی میبینیم. آن دانشمند گفت: چطور شد که شما کاغذ سپید بزرگی را که یک سوم تخته سیاه را فرا گرفته نادیده گرفتید و فقط نقطه سیاه کوچک نظر شما را جلب کرد؟ وی افزود این راه دعوت به سلامت و سعادت و خوشی است. سپیدیها را باید دید و سیاهیها را ندید.
اگر بخواهیم سوره ای را در قرآن کریم به عنوان سوره مثبت اندیشی انتخاب کنیم شاید سوره مبارکه ضحی یکی از بهترین انتخابها باشد چرا که سرتاسر این سوره در باره مثبت اندیشی و یادآوری نعمتهایی است که خداوند به انسان داده است.
(وَ لَسَوْفَ یُعْطِیکَ رَبُّکَ فَتَرْضَی* أَلَمْ یَجِدْکَ یَتِیمًا فَآوَی *وَ وَجَدَکَ ضَالًّا فَهَدَی * وَ وَجَدَکَ عَائِلًا فَأَغْنَی * فَأَمَّا الْیَتِیمَ فَلَا تَقْهَرْ * وَ أَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ * وَ أَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّثْ : البته به زودی پروردگارت (آن قدر) به تو عطا کند که خشنود شوی آیا تو را یتیم نیافت پس جای و پناه داد؟ و آیا تو را یگانه زمان و تنها نیافت، پس جهانی را به دورت جمع نمود و تو را ناآگاه (از معارف دینی) یافت پس (به وسیله وحی) هدایت نمود و تو را فقیر و نیازمند یافت پس بی نیاز کرد پس یتیم را هرگز خوار و رانده مساز و با سائل خشونت مکن و مران و از نعمت پروردگار خویش [با مردم] سخن گوی.)(7)
سوره ای که با تمام سختیهای پیامبر در مسیر رساندن پیام الهی با مثبت اندیشی و بیان نعمتهای فراوانی که پیامبر از آنها بهرهمند است انرژی ویژه ای را به پیامبر عطا کرد تا بتواند با نیروی بیشتری به رسالت خود ادامه دهد .
تنها انسانهایی که از روح آرام برخوردار هستند میتوانند از زندگی خود لذت ببرند و برای اینکه از روح آرامی برخوردار باشیم باید دریاچه دلمان را به اقیانوس معنویت و دریاهای آرام الهی وصل کنیم وگرنه کسانی که دلشان دریاچه است و از همه طرف بسته است و راهی به اقیانوس ندارد بعد از مدتی این دریاچه تبدیل به نمک زار و لجن زاری میشود که همه از آن فرار میکنند .
کسانی که دلهایشان دریاچه ای کوچک است و به هیچ اقیانوسی راه ندارد با کوچکترین حادثه ای مضطرب میشوند برعکس کسانی که دلشان به اقیانوس الهی وصل است که هیچ طوفانی نمیتواند کوچکترین اضطرابی به آنها وارد کند به همین خاطر است که خداوند متعال در مورد کسانی که دریاچه وجودشان را به اقیانوس عظیم الهی وصل کردهاند میفرماید :
(الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم به ذکرِ اللّهِ أَلاَ به ذکرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ :همان کسانی که ایمان آوردهاند و دلهایشان به یاد خدا آرام مییابد آگاه باشید که دلها تنها به یاد خدا آرام مییابد) (8)
پی نوشت ها :
1)حجرات آیه 11
2)توبه آیات 79 و 80
3)توبه آیات 77 و 79
4)مطففین آیات 29 و 30
5)قلم آیات 8 و 11
6)توبه آیات 77 و 79
7)سوره مبارکه ضحی
8)رعد 28
منبع :
وبلاگ حافظان نور
اخذ: تبیان
کلمات کلیدی: