میوه دانش، با کردار نیک چیده می شود نه باگفتار نیک . [امام علی علیه السلام]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

«فوائد وضو »

 

  1. دکتر عفیف می‌نویسد:
«قبض و بسط در رگهای پوست بر اثر جریان آب وضو،‌ باعث افزایش حرکت قلب و نشاط جسمی می‌شود و حرکات تنفسی (جذب اکسیژن و دفع کربن) را آسان می‌کند. همچنین سبب تمدد اعصاب می‌شود و شخص را از ابتلا به بیماریهای مختلف مصون می‌دارد.

 

 

 

شستشوی دست برای وضو، روزانه حداقل 5 بار، عامل نظافت دست و پیشگیری از ورود میکروبهای مختلف به دهان و ابتلا به بیماریهای گوارشی و سایر امراض سخت می‌شود.»[1]

 

 

 

2. بعضی دیگر از آثار جسمی وضو این است که شستن قسمتهایی از بدن، آن هم روزی چند بار و با فواصلی خاص، باعث استراحت و آرام‌سازی عضلات و تخفیف تشنجات جسمی و روانی می‌شود. این سخن، شاید بتواند توضیحی ساده باشد برای این سفارش پیامبر‏صلی‏الله‏علیه‏وآله که فرمود: «برای فرونشاندن خشم، وضو بگیرید.»[2]

 

 

 

3. مهم‌ترین نقش وضو، پیشگیری از بیماریهای مختلفی است که تعداد آنها را 17 بیماری ذکر کرده‌اند. مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از: وبا، تیفویید، سیاه‌سرفه، تراضم، مسمومیتهای غذایی و ... .[3]

 

 

 

حسن ختام این قسمت از بحث را حدیثی از نبیّ مکرّم اسلام قرار می‌دهیم.

 

 

 

پیامبر صلی‏الله‏علیه‏وآله به انس فرمود:

 

 

 

«یا انسُ اَکثِرْ مِنَ‌الطَّهُورِ یَزدِ اللهُ فی عُمُرِکَ‌فَإنِ استَطَعْتَ اَنْ تَکُونَ بِاللَّیْلِ و النَّهارِ عَلی طَهارَةٍ فافَعل فإنَّکَ‌ تَکُونُ اِذَا مِتَّ عَلی طهارَةٍ مِتَّ شهیداً.؛ [4] ای انس! از آب، زیاد استفاده کن (همیشه با وضو باش) که در این صورت خداوند عمرت را طولانی می‌کند. پس اگر بتوانی در شب و روز، این کار را بکن؛ زیرا اگر با طهارت بمیری، شهید مرده‌ای.»

 

 

 

از این روایت و مانند آن، چنین بر‌ می‌آید که شرع مقدس اسلام، آن اندازه به پاکیزگی اهمیت می‌دهد که شایسته است مردم، حتی هنگام کارهای روزانة دنیوی نیز با وضو باشند تا بدین ترتیب علاوه بر ایجاد حالت معنوی برای انسان، بر محیط اجتماعی و کاری آنان، پاکیزگی حکم‌فرما شود. 

 

پی نوشت ـــــــــــــــــــــــــــــــ 

 

[7]. پرستش آگاهانه، ص 59، به نقل از: روح الصلوة فی الاسلام، دکتر عفیف عبدالفتاح، ترجمه دکتر محمد رضا رضوان طلب، قم،‌‌‌ ستاد اقامه نماز دوم، 1375، ص 82. 

 

[8]. با استفاده از مقاله مندرج در ویژه نامه دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی به مناسبت برگزاری هفتمین اجلاسیه نماز در ارومیه، مهر 1376ش. 

 

[9]. الابداعات الطیبه لرسل الانسانیه، سالم مختار، بیروت، مؤسسة المعارف، 1995 م، ص 54. 

 

[10]. وسائل الشیعه، ج 1، ص 383، استحباب وضو.

 

 

منبع: ماهنامه مبلغان

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/7/22:: 9:1 عصر     |     () نظر