سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت را لباس زیرین و آرامش را بالاپوش خود قرار ده که این دو زیور نیکان اند . [امام علی علیه السلام]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه

حدود چهار درصد دانش‌آموزان دچار اختلالات یادگیری هستند


یک روانپزشک:
حدود چهار درصد دانش‌آموزان دچار اختلالات یادگیری هستند


یک روانپزشک اختلال یادگیری را نادیده گرفته‌ترین اختلال روانپزشکی طب اطفال اعلام و گفت: حدود 3 تا 4 درصد دانش‌آموزان دچار اختلالات یادگیری هستند.

دکتر سید وحید شریعت در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر این که «اختلال روانی اطفال»، یکی از مهمترین اختلالات روانی در تمامی سنین است، افزود: با توجه به شکل‌گیری شخصیت هر فرد در این دوران، بی‌توجهی به درمان می‌تواند آینده فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

وی در ادامه یکی از مهمترین اختلالات شایع در میان کودکان را «عقب‌ماندگی ذهنی» دانست و گفت: این اختلال به صورت خفیف، متوسط،‌ شدید و عمیق بروز می‌کند.

این روانپزشک با اشاره به این که بیش از 50 درصد عقب ماندگی‌های ذهنی در کودکان به صورت خفیف بوده که قبل از ورود به مدرسه قابل تشخیص نیستند، تصریح کرد: اما با ورود کودک به مدرسه، وی دچار افت تحصیلی شده و معمولا این دسته از کودکان نمی‌توانند بالاتر از دوره ابتدایی ادامه تحصیل بدهند.

دکتر شریعت با بیان این که برای عقب ماندگی ذهنی درمان قطعی وجود ندارد، اظهار کرد: ولی با توجه به خفیف بودن 50 درصد عقب‌ماندگی‌های‌ ذهنی، فرد می‌تواند مانند سایر افراد عادی جامعه زندگی کند.

این روانپزشک با تاکید بر نقش آموزش و حمایت از کودک در درمان این بیماری ادامه داد: خانواده یک کودک عقب‌مانده ذهنی باید بپذیرد که کودک آنها دچار مشکل است و توقع خود را همسان با سطح توانایی کودک کنند تا بتوانند شاهد پیشرفت او باشد.

این روانپزشک اختلال خواندن، نوشتن و اختلال یادگیری در ریاضیات را سه اختلال اصلی یادگیری در اطفال دانست و خاطرنشان کرد: این دسته از کودکان از یک هوش کاملا طبیعی برخوردارند و صرفا ممکن است تنها در خواندن، نوشتن و یا یادگیری ریاضی دچار مشکل باشند که این ناتوانی می‌تواند کودک را دچار اضطراب و افسردگی کند تا حدی که تصمیم بگیرد مدرسه را رها کند.

وی این اختلالات را قابل درمان دانست و به ایسنا گفت:‌ در صورت تشخیص زودهنگام بیماری، این کودکان می‌توانند همانند بچه‌های عادی به درس خواندن ادامه دهند.

دکتر شریعت دسته سوم اختلالات روانی در کودکان را که به نوعی با اختلالات یادگیری مرتبط است، اختلالات بیش فعالی و یا نقص توجه اعلام و ادامه داد: حدود 2 تا 8 درصد بچه‌های سن مدرسه ممکن است دچار این اختلال باشند که به صورت نقص توجه یا بیش فعالی به صورت همزمان و یا جدا جدا در کودک وجود داشته باشد.

این روانپزشک مهمترین علایم اختلال بیش‌فعالی را پر تحرکی، نداشتن تمرکز و یا تکانش‌گری (نداشتن صبر و تحمل) خواند و افزود: با توجه به قابل درمان بودن بیماری، شناسایی آن بسیار مهم و درمان به موقع آن می‌تواند کودک را به زندگی عادی برگرداند و سرنوشت او را تغییر دهد.

دکتر شریعت مهمترین درمان اختلال یادگیری را آموزش دانست و خاطرنشان کرد: این اختلال روانی با آموزش و گفتار درمانی می‌تواند به کودک کمک کند بر نقص خود غلبه و تا حدی به زندگی عادی بازگردد.

دکتر شریعت با بیان این که دید منفی خانواده‌ها نسبت به مصرف دارو در فرزندشان بزگترین مانع بر سر راه درمان اختلالات درمانی کودکان است، بیان کرد:‌ با آگاهی دادن به خانواده‌ها می‌توانیم به پیشرفت درمان کودک کمک کنیم

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/2/18:: 8:48 صبح     |     () نظر