طمع حکمت را از دلهای دانایان می برد . [پیامبر خدا علیه السلام]
آموزشی - مذهبی
درباره



آموزشی - مذهبی


حمید امامی راد
سلام به اهل دلی که بی ریا و با صفاست.قلب پر از محبتش همیشه به یاد خداست.دور از وجودتان هر چه درد و بلاست. مطالب وبلاگ ترکیبی از مسائل مذهبی و آموزشی (اکثرا آموزش ابتدایی) می باشد. امید است مورد توجه قرار گیرد. ملتمس دعای خیر دوستان هسنم.
لینک‌های روزانه



بر طبق تئوری نسبیت خاص اینشتین هیچ چیزی نمیتواند از سرعت نور تجاوز کند. این سرعت یک ثابت بنیادی طبیعت است و برای تمامی ناظر ها در هر کجا یکسان میباشد. در این تئوری بیان میشود که جرم اشیاء با افزایش سرعتشان بیشتر میشود و سرعت بیشتر انرژی بیشتر را میطلبد. در سرعت نور طبق محاسبه اینشتین جرم به بینهایت میرسد و انرژی نیز به همین ترتیب. رفتن به بینهایت امکان پذیر نیست.



به گفته پروفسور دونالد اشنایدر (Donald Schneider) استاد نجوم و اختر فیزیک ایالت پن (Penn State) ، پس از یکصد سال آزمایش، آنچه اینشتین نوشته هنوز تایید میشود. هیچ آزمایشی نیست که در تضاد با نسبیت باشد. ذرات زیراتمی تا بالای 99 درصد سرعت نور شتاب میگیرند اما نه بیشتر از آن و نه برابر با آن.



از نظر تئوری، با فراتر رفتن از سرعت نور اتفاقات عجیبی رخ میدهد. مثلا سفر در زمان. و به هم خوردن رابطه علت و معلول. به عنوان نمونه زدن یک هدف با تفنگی که گلوله هایش سرعت بیشتر از نور دارند. یک ناظر میبیند گلوله به هدف خورده قبل از اینکه شلیک اتفاق بیفتد. از آنجا که یکی از اصول نسبیت اینست که قوانین فیزیک برای همه ناظر ها یکسانند به تناقض خواهیم رسید .



چیز عجیب دیگری هم هست: تاکیون ها (tachyons) . در 1967 ژرالد فاینبرگ (Gerald Feinberg) فیزیکدان دانشگاه کولومبیا پیشنهاد این ذره های سریع تر از سرعت نور را نمود. آنها در دنیای آیینه ای بالای سد سرعت نور، انرژی بینهایت بدست میآورند که سرعت نور را کاهش دهند.



کرم چاله ها هم مفهوم عجیب دیگری هستند. میانبر هایی مابین فضا-زمان که سفر نقطه به نقطه با سرعت بیشتر از نور را ممکن میسازند.

warp driveها نیز یک نوع حباب هستند که در فضایی که نسبیت از کار میافتد ظاهر میشوند.



اما جایی وجود دارد که میتوان از سرعت نور بیشتر رفت: تنها زمانی است که نور از درون آب عبور میکند. در این محیط سرعت نور به سه چهارم سرعت آن در خلا کاهش می یابد. در یک راکتور هسته ای ذرات باردار از میله های رادیو اکتیو با سرعتی بیشتر از این به داخل آب پرتاب میشوند. آن ذرات بادرار هستند و به همین دلیل تابشی به نام تابش چرنکوف (Cherenkov radiation) ساطع میکنند و به هر ماده که آنها برخورد میکنند آنرا به رادیو اکتیو تبدیل میکنند و موجب میشوند آب یک درخشش آبی رنگ بگیرد.



هنگامی که به آب درون یک راکتور نگاه میکنید، درخشش آبی رنگی که میبینید تابشی است که از ذرات بارداری ساطع میشود که بیشتر از سرعت نور در آب حرکت می کنند.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حمید امامی راد 90/7/22:: 8:46 عصر     |     () نظر