با سه قالب میتوان اهلبیت(ع) را به کودکان معرفی کرد، مناسبتهای اعیاد، شهادت و زمان عادی، سه قالبی است که میتوان در آن اهلبیت(ع) را به کودکان معرفی کرد.
رئیس مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان قم، با اشاره به اینکه با سه قالب میتوان اهلبیت(ع) را به کودکان معرفی کرد، اظهار داشت: مناسبتهای اعیاد، شهادت و زمان عادی، سه قالبی است که میتوان در آن اهلبیت(ع) را به کودکان معرفی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین راستگو به تشریح مناسبت اعیاد پرداخت و ابراز داشت: در مناسبتهای ولادت ائمه(ع) بسیار راحت میتوان با کودکان کار کرد؛ زیرا آنها بازی، نشاء خنده، شادی و محبت را بسیار دوست دارند و یکی از کارهایی که والدین میتوانند برای تحقق این مهم انجام دهند، تزیین منزل در ایام ولادت معصومین(ع)، آمادهکردن پذیرایی و هدیه دادن به فرزندان است که تمام این فعالیتها را میتوانند با یادآوری نام و برخی از مشخصات و ویژگیهای یک امام معصوم، برای کودکان انجام دهند و والدین باید در این زمینه از خود مایه بگذارند تا بتوانند فرزندانی آشنا با اهلبیت(ع) داشته باشند.
وی مرحله دوم از معرفی اهلبیت(ع) به کودکان را در ایام عزا و شهادات عنوان کرده و خاطرنشان ساخت: ما در این ایام میتوانیم تولی و تبری را به کودکان خود عملا آموزش دهیم. یکی از کارهایی که در این ایام میتوان انجام داد، سیاهپوشکردن منزل است؛ البته نه به حدی که در بچهها تأثیر منفی داشته باشد. بنده خودم در ایام محرم در منزل نوار روبان سیاهرنگی با عرض دو سانتیمتر به همراه دو آویز در رابطه با ماه محرم نصب میکنم و از آغاز محرم تا پایان ماه صفر این روبان و آویز در منزل نصب است، تا حال و هوای محرم در منزل فراموش نشود و بچهها هم متوجه باشند که در چه ماهی قرار داریم.
کودکان را با چه شرائطی به مجالس ببریم؟
رئیس مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان قم، با بیان اینکه شرکتدادن کودکان به مجلس عزا با چند شرط مؤثر است، اذعان داشت: یکی از آن شرائط که والدین باید رعایت کنند، این است فرزندان را باید به مجالسی ببریم که سخنرانان و مداحان همزبانی با کودکان را رعایت کنند و به مسائلی نپردازند که فرزند آن را نفهمد.
حجتالاسلام والمسلمین راستگو، با تأکید بر اینکه باید از طرف والدین به فرزندان برای خدمت در مجالس اهلبیت(ع) اجازه داده شود، تصریح کرد: استفاده از فضای مفید برای کودکان بسیار لازم است؛ به نحوی که باید کودکان را دیر به مجالس ببریم و زود برگردانیم تا خسته نشوند؛ زیرا این خستگی باعث زدگی آنها میشود.
وی برگزاری مسابقات علمی با موضوع اهلبیت(ع) را یکی از مراحل آشنایی کودکان با امامان معصوم(ع) دانست و گفت: باید در منزل برای فرزندان مسابقات علمی برگزار کنیم؛ به نحوی که کتابی را با موضوع شخصیت یکی از ائمه معصوم برای کودکان آماده کرده و با فرصتدادن یک ماهه از آنها بخواهیم در مسابقه علمی که برای آنها برگزار میکنیم، شرکت کنند و با اهدای جوایزی نفیس، نظر آنها را به شرکت در این مسابقات جلب نماییم؛ البته اگر این مسابقات توسط کانون یا مسجد محل انجام بپذیرد، تأثیر بیشتری دارد.
رئیس مرکز تربیت مربی کودکان و نوجوانان قم، یکی از مراحل معرفی اهلبیت(ع) به کودکان را قصهگویی در شبها ذکر کرده و اظهار داشت: قصه زبان کودک است و بچهها با آن بزرگ میشوند. در قرآن کریم قصه و مثلهای بسیاری آمده است که والدین با خواندن این قصهها میتوانند داستانهای زیبایی را برای فرزندان خود بیان کنند و این عمل بسیار تأثیرگذار است.
حجتالاسلام والمسلمین راستگو برنامهریزی والدین برای کودکان در اوقات فراغت را از ضروریات دانست و اظهار داشت: والدین برای فرزندان در اوقات فراغت علیالخصوص در فصل تابستان باید برنامهریزی مناسبی داشته باشند تا بتوانند کودکی شاداب، سرحال و البته آشنا به معارف الهی و اسلامی داشته باشند.
اخذ: تبیان
کلمات کلیدی: