نوتبوکها سبکتر از قبل میشوند
اولین چیزی که با شنیدن نام اینتل به ذهن هر شخصی خطور میکند، پردازندههای محبوب این شرکت است که بازار سخت افزار را قبضه کرده و در لپتاپها و کامپیوترهای خانگی استفاده گستردهای از مدلهای گوناگون آن میشود. در تازهترین خبر منتشر شده در وبلاگ رسمی اینتل، این شرکت قصد دارد اقدامات وسیعی را برای تجهیز سخت افزار نسل بعدی نوتبوکهای فوق سبک انجام دهد.
در حال حاضر از پردازندههای اینتل در لپتاپها با برندهای مختلفی استفاده میشود که سری محبوب و پرکاربرد آن، Core i است. این نسل از پردازندههای اینتل در ماههای گذشته بهروز رسانی شدند و سری دوم آنها نیز تولید شد که مزیتهای فراوانی نسبت به سری قبل خود دارند. هم اکنون اینتل قصد دارد این پردازندهها را با تغییرات جدید برای سری جدید نوت بوکهای فوق سبک آماده کنند که در نیم سال اول 2012 آماده میشوند.
پردازندههای نسل دوم نوتبوکهای فوق سبک، 22 نانومتری خواهند بود که در صورت تولید یک پیشرفت قابل توجه در بخش پردازندهها را شاهد خواهیم بود. از جمله شاخص این نوتبوکها میتوان به ضخامت کمتر از 0.8 اینچ، شروع به کار سریع در هنگام Hibernate با فناوری Rapid Start اینتل و عمری باتری 5 تا 8 ساعته اشاره کرد.
اینتل در کنار عرضه نسل جدید باید به فکر قیمت مناسب نیز باشد تا استفاده آن در لپتاپها توجیه اقتصادی داشته باشد و قیمتها به صورت فزایندهای بالا نرود که ظاهرا برای این بخش نیز تدابیری را اندیشیده است. نسل سوم معماری پردازندههای اینتل باید تا سال 2014 انجام شود و خود اینتل قصد دارد به سمتی برود که مصرف انرژی در آن سال به نصف مصرف فعلی کاهش پیدا کند و عمر باتری بالاتر رود. از سال 1995 با معرفی پنتیوم توسط اینتل تا کنون، کامپیوترها و لپ تاپ ها سبکتر و نازکتر شدهاند و این روند هر ساله با سرعت بیشتری در حال اجرا است. زمانی قیمت کامپیوترهای ابتدایی بسیار گران بود اما حالا با پیشرفت روز افزون و وجود شرکتهایی همانند اینتل، نه تنها قیمت بالا نرفته بلکه همه ساله شاهد بالا رفتن سطح تکنولوژی و پایین آمدن قیمتهای تمام شده سخت افزارها هستیم.
بشنویم از تولید سبکترین و نازکترین نت بوک جهان توسط ایسوس
این نتبوک با نام تجاری Eee PC X101 که به سیستم عامل لینوکس میگو مجهز است تنها 17.6 میلیمتر ضخامت و 920 گرم وزن دارد و به پردازنده یک گیگاهرتزی اینتل اتمN435 و یا N455مجهز خواهد بود.
X101 با برخورداری از حافظه رم یک گیگابایتی DDR3 (قابل افزایش به 2 گیگابایت) و هارد8 گیگابایتی 2.5 اینچی SATA SSD به 2 گیگابایت فضا بر روی سرورهای ابری نیز مجهز است.
دوربین وب کم VGA به همراه صفحه نمایش 10.1 اینچی LED backlit با دقت 1024×600 پیکسل از دیگر مشخصات این نتبوک است.
قابلیتهای ارتباطی این نتبوک شامل WLAN 802.11 b/g/n و دو درگاه USB 2.0، درگاه صوتی خروجی و همچنین Bluetooth 3.0 و یک کارتخوان MicroSD است.
با توجه به طراحی نازک این نتبوک درگاه Ethernet و VGAبرای آن در نظر گرفته نشده است و تا حد امکان از تعداد درگاههای آن کاسته شده است و نکته ناامیدکننده دیگر میزان عمر باطری آن است که برخی آن را حداکثر تا 4 ساعت گزارش کردهاند و این درحالی است که ایسوس اعلام کرده است که در این مدل از فناوری اختصاصی خود به نام موتور سوپرهیبرید (SHE) برای افزایش عمر باتری استفاده کرده است!
ایسوس اعلام کرده است که سیستم عامل این مدل با نام میگو (MeeGo) برای ارتباط با دنیای اینترنت بهینه شده و همچنین در آن روشهای اتصال به شبکههای اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک از طریق یک رابط کاربری آسان و با کمک نرمافزارهای اختصاصی بهینه شدهاند
یکی دیگر از ویژگیهایی که در این مدل دیده میشود اضافه شدن مرورگر کروم گوگل به سیستم عامل میگو (MeeGo) است و علاوه بر آن سرویسهای رایانش ابری اسوس مانند asus@vibe، فروشگاه نرمافزاری ایسوس و برنامه پرطرفدار دراپباکس برای ذخیره اطلاعات تا میزان 2 گیگابایت روی اینترنت هم برای استفاده قرار داده شدهاند.
این مدل که در رنگهای متنوعی شامل سفید، مشکی، قرمز و قهوهای تولید خواهد شد در واقع جایگزین لینوکسی X101H است که با سیستم عامل ویندوز 7 به بازار عرضه خواهد شد. (البته هنوز تایید نشده است)
ایسوس همچنین یک برنامه آموزش زبان انگلیسی را هم برای یادگیری این زبان بینالمللی در X101 قرار داده که با استفاده از یک مجموعه تعاملی شامل بازی، فیلم و فایل صوتی به آموزش زبان انگلیسی میپردازد. این نرمافزار منحصر به فرد که به صورت پیشفرض روی این نتبوکها نصب شده با بیش از 300 محتوای آموزشی توسط موسسه آموزشی ELT و شورای آموزش زبان انگلیسی بریتانیا آماده گردیده و موفق به کسب جایزه بهترین راهحل آموزشی از شرکت اینتل شده است.
اگرچه هنوز قیمت این نتبوک به صورت رسمی از سوی ایسوس اعلام نشده اما برخی گمانهزنیها حاکی از قیمت مناسب 199 دلاری برای آن خبر میدهد.
اخذ: تبیان
کلمات کلیدی: