در جایی نوشته بود: اگر خواهان یک ساعت شادی هستید، چرت بزنید! اگر خواهان یک روز شاد هستید، به مسافرت بروید! اگر خواهان شادی یک هفتهای هستید، به مرخصی بروید! اگر خواهان شادی یک ماهه هستید، ازدواج کنید! اگر خواهان شادی یک ساله هستید، ثروتی به ارث ببرید! اما اگر خواهان شادی برای همه عمر هستید، از کاری که میکنید لذت ببرید.
مطلب بالا، بادست مایهای از طنز، به واقعیتی مهم اشاره دارد و آن هم نقش شادی و نشاط در زندگی انسانها است. هیچ دقت کردهاید چرا وقتی میخواهیم دوستی را به خاطر بیاوریمT بیشتر چهره شاد و خندانش به ذهن میرسد. شاید فطرت ما ناخودآگاه همه انسانها را شاد میخواهد. راستی رابطه شادی و نشاط با موفقیتهای مختلف در عرصه زندگی چیست؟ افکار شاد چه تأثیری در ایجاد دنیای شاد دارد؟ شادی و نشاط پسندیده کدام است؟ به کدام شادیها باید روی آورد و از کدام شادیها باید دوری جست؟ آیا میتوان روزانه با صدها مانع و مشکل دست وپنجه نرم کرد و همزمان لبخندی حاکی از رضایت بر لب داشت؟ اصلاً مگر داشتن چهرهای عبوس و گرفته و دلی ناشاد به چه کسی ضرر میرساند؟
کلمات کلیدی:
شادی، حالتی است که بر اثر آن، درد و رنج های روحی در انسان به کمترین حد خود می رسد و سرور باطنی انسان، آشکار و برای مدتی از قید غم ها آزاد می شود. شادی، احساس مثبتی است که در پی خرسندی و پیروزی پدیدار می شود.
روان شناسی می گوید: شادی، عبارت است از مجموع لذت های بدون درد. شادی، آرامش خاطر و رضایت باطن است. شادی، آن کیفیت زندگی است که همه کس آرزوی یافتنش را دارد. شادی و خرسندی، از آرامش خاطر و رضایت باطن حکایت می کند.
کلمات کلیدی:
آنچه مشخص است اینکه این موضوع از اهمیت و حساسیت زیادی برخوردار است و بیان هر گونه مطلب و ارائه اطلاعاتی نادرست می تواند منجر به بروز مشکلات متعددی در نحوه برخورد این دو جنس با یکدیگر شود که طبیعتا این مسئله بر کانون خانواده و بر سرنوشت نسل ها موثر است. بنابراین بررسی دقیق و ارائه خوانشی درست از آنچه در دین آسمانی ما، اسلام در این زمینه وجود دارد، امری خطیر و مهم تلقی می شود.
ابتدایی ترین نکته ای که باید مورد توجه قرار دهیم این است که آفریننده زمین و آسمان، خداوند تبارک و تعالی، هر چه خلق کرده، قطعا در پس آن حکمت و بینشی وجود داشته است. آنچه مهم است پی بردن به این مطلب است که آیا بشر این توانایی را دارد که به تمامی حکمتهای الهی پی برد؟ مسلما پاسخ این سوال منفی است.
کلمات کلیدی:
این بحث برای خانمهای جوان خیلی داغ است. وقتی به تالارهای گفتگوی خانوادگی سر میزنید ، علاقهمندان زیادی را در آنجا میبینید. وقتی پای صحبت خانمها مینشینید هم حرفهای زیادی هست که مورد مشورت قرار میگیرد، اما مردمداری، شوهرداری، همسایهداری، خانوادهداری و همینطور مادرشوهرداری هم فوت و فنی دارد که باید آن را بیاموزید. اگر شما با همه افراد روابط خوبی برقرار میکنید و هنر ارتباط برقرار کردن را دارید، بعید نیست که روابط خوبی نیز با مادر همسرتان داشته باشید زیرا ارتباط یک مهارت اجتماعی است. اما پیش از هر چیز خوب است مادرشوهر را بشناسید.
کلمات کلیدی:
بسیاری از مادران ایرانی علی رغم حس پسر دوستی که دارند، بر این باورند که زحمت کشیدن برای پسرها کار بیهوده ایست چون به هر حال بعدا خیانت خواهند کرد و تمام عواطفشان را خرج همسرشان خواهند نمود. چنین مادرانی آمادگی کافی دارند تا هر نوع رفتار عروسشان را به پسر دزدی و هر نوع رفتار پسرشان را به بی وفایی تعبیر کنند. اینها وقتی هم که عروس می گیرند، خودشان طوری رفتار می کنند که عملا وفاداری و محبت کردن به ایشان سخت می شود.
این مادران علی رغم داعیه ی مهربانی زیادی که نسبت به پسران خود دارند ایشان را در شرایط واقعا دشواری قرار می دهند که خیلی زود عصبی و کلافه خواهند شد.
کلمات کلیدی:
امام زمان (علیه السلام) در توقیع شریفی می فرماید: «هرگاه خواستید به وسیله ی ما به خداوند بلند مرتبه توجه کنید و به سوی ما روی آورید، همانگونه که خداوند متعال فرموده است بگوئید: ... سلامٌ علی آل یاسین.... .» (1)
یکی از بازرگانان اصفهانی که مورد اعتماد گروهی از دانشمندان بود، در عالم رؤیا به محضر امام زمان (علیه السلام) مشرف می شود و از ایشان می پرسد: «فرج شما کی خواهد رسید؟» می فرمایند: «نزدیک است، به شیعیان ما بگوئید دعای ندبه را روزهای جمعه بخوانند.» (2)
کلمات کلیدی:
إِنَّ اللَّهَ عالِمُ غَیْبِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ إِنَّهُ عَلیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ
(1)
خداوند از غیب آسمانها و زمین آگاه است، و آنچه را در درون دلهاست مىداند!
در تاریخ کسانی بودند که از آینده خبر می دادند؛ این پیشگویی ها کم و بیش با تفاوت هایی به وقوع نیز پیوسته است. اما در این میان آن پیشگویی هایی که متصل به وحی باشد بدون کم و کاست و عینا رخ می دهد؛ همچنین مبهم گویی در این گونه خبر از آینده دادن ها وجود ندارد بر خلاف پیشگویی دیگرانی که راهی به عالم بالا ندارند. امامان معصوم نیز چون به دریای رحمت الهی متصلند و علم خود را از آن منبع دریافت می کنند از این علوم نیز برخوردارند. در تاریخ زندگی پیشوای یازدهم شیعیان امام حسن عسکری علیه السلام نمونه های بسیاری را می توان یافت.
ادامه مطلب... کلمات کلیدی:
وَ أَسِرُّوا قَوْلَکُمْ أَوِ اجْهَرُوا بِهِ إِنَّهُ عَلیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ
(سوره ملک،آیه13)
گفتار خود را پنهان کنید یا آشکار(تفاوتى نمىکند)، او به آنچه در سینههاست آگاه است!
آگاهی اهل بیت پیامبر علیهم السلام از درون انسانها بر آنان که معتقد به امامت ایشانند جای هیچ شکی نیست. از آنجا که حضرات معصومین حجت و خلیفه خداینددارای این فضیلتند که از آنچه در دلها می گذرد آگاهند.این است که می دانند چه در ذهنها خطور می کند و حاجت نگفته را برآورده می نمایند. در این گفتار به نمونه هایی از ذهن خوانی افراد از سوی امام یازدهم شیعیان اشاره می شود.
کلمات کلیدی:
به راستی در امتحان گرفتن از بچه ها، چه هدفی را دنبال می کنیم؟ چه کسی را ارزیابی می کنیم؟ خودمان، دانش آموز، نظام آموزشی یا هر سه را؟ آیا به راستی آن که در جریان یک آزمون کتبی دو ساعته، بالاترین امتیاز را می آورد، همان است که هدف های آموزشی در مورد او بیشتر تحقق پیدا کرده است؟ آیا به واقع با این شیوه آنچه را باید اندازه گیری کنیم، اندازه می گیریم؟
کلمات کلیدی:
1ـ از انواع سوالات استفاده شود.
2ـ سوال از آسان به مشکل تنظیم شود.
3ـ سوالات هم نوع پشت سر هم قرار گیرد.
4ـ در طرح سوالات سطوح یادگیری رعایت شود.
5ـ سوالات با توجه به اهم اهداف هر درس طرح شود.
6ـ توزیع بارم هر سوال با قسمت های مختلف پاسخ آن متناسب باشد.
7ـ در طرح سوالات از متن درس و سوالات پایان درس به تناسب استفاده شود.
8ـ سوالات خارج از مفاهیم و محتوای کتاب طرح نگردد.
9ـ بودجه بندی در تدوین سوالات رعایت شود.
10ـ سوالات خوانا و واضح نوشته شود.
11ـ تعداد سوالات متناسب باشد.
12ـ متن یک سوال راهنمای پاسخ آن سوال یا سوالات دیگر نباشد.
13ـ سوال با عبارتهای دقیق و روشن و واضح نوشته شده و نکات دستوری رعایت شود.
14ـ در طرح سوال مشخصات ظاهری (نام و نام خانوادگی، نام درس، مدت امتحان و ...) رعایت شود.
15ـ فضای مناسب برای پاسخ به سوالات در نظر گرفته شود.
کلمات کلیدی: